M. P. | 24. 4. 2022, 21:52

Gibanju Svoboda čestital tudi ljubljanski župan

Nika Vajnhandl

V štabu zmagovalke volitev, stranke Gibanje Svoboda, je bil tudi Zoran Janković. V svojem odzivu je dal zanimivo napoved.

"Prepričan sem, da bo odlično vodil vlado," je v svojem prvem odzivu po objavi vzporednih izidov volitev dejal Zoran Janković. Dodal je, da je rezultat pričakovan. "Napovedal sem deset odstotnih točk razlike med zmagovalcem in Janšo," je dejal in predsedniku stranke Gibanje Svoboda Robertu Golobu napovedal dva mandata na premierskem mestu, je poročal N1 info.

"Robert Golob je bil moj prvi izbor za predsednika vlade že leta 2011 oziroma 2013. Star je 55 let, je dozorel, je odličen podjetnik, ki se je boril na evropskem trgu. Prepričan sem, da bo odlično vodil vlado," pravi Janković.

"Treba bo popravit ugled Slovenije"

"So pred težko nalogo. Državi je treba vrniti demokracijo. Urediti vse težave, ki so zdaj nastale. Verjamem v Roberta Goloba in ekipo, ki jo bo sestavil. Želimo mu vse dobro. Vse je v njegovih rokah. Moral bo imeti dobro ekipo, ki bo dokazala, da z rezultati dela lahko popravi ugled Slovenije na vseh področjih," je povedal v odzivu.

STA

Komentar na volilni rezultat SDS

Dodal je, da je “Janša dobil odgovor na to, kar je delal zadnje leto in pol”. “Dejstvo je, da so bili nekateri ukrepi dobri. To je treba priznati in od tega ne bežati. Ampak on je vse te dobre ukrepe v gospodarstvu uničil s svojimi tviti, svojim sovraštvom in delitvijo naroda. Mislim, da je zdaj končno dojel, da z 200.000 volilci, ki so mu zvesti, ne more več nikoli v Sloveniji dobiti večine,” je Janković komentiral rezultat SDS.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord