23. 2. 2024, 13:55 | Vir: STA

Golob prisostvoval pri odpremi humanitarne pomoči v Gazo: "Slovenija se na ta način postavlja na pravo stran zgodovine" (FOTO)

Borut Živulović/Bobo

Slovenija je na območje Gaze odpremila hrano in opremo za nastanitev v vrednosti 434.105 evrov. Pomagal je tudi Golob. 

Slovenija se s pošiljko materialne pomoči Palestincem na območju Gaze postavlja na pravo stran zgodovine, je danes ob odpremi hrane in opreme za nastanitev v vrednosti 434.105 evrov na omrežju X sporočil predsednik vlade Robert Golob. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so poskrbeli, da se je pomoč hitro realizirala.

Borut Živulović/Bobo

"Vesel sem, da smo v tednu dni uspeli organizirati humanitarno pomoč, o kateri smo se v Münchnu dogovorili z jordanskim kraljem," je zapisal Golob, ki se je z jordanskim kraljem Abdulahom II. srečal v soboto ob robu Münchenske varnostne konference.

Borut Živulović/Bobo

Pojasnil je, da gre za prvo neposredno pomoč Slovenije prebivalcem Gaze. "Slovenija se na ta način postavlja na pravo stran zgodovine," je poudaril in dodal, da četudi Slovenija s to pomočjo reši zgolj eno otroško življenje, sam brez težav sprejme odgovornost in kritike opozicije.

Odpremo pomoči je na brniškem letališču poleg premierja pospremil tudi obrambni minister Marjan Šarec.

Borut Živulović/Bobo

Vlada je v četrtek sprejela sklep o materialni pomoči palestinskim civilistom v Gazi in jim namenila hrano in opremo za nastanitev v ocenjeni vrednosti 434.105 evrov. Pomoč bodo z letalom Slovenske vojske C17 prepeljali v Jordanijo, kjer jo bo po predlogu jordanskega zunanjega ministrstva prevzela humanitarna organizacija Jordan Hashemite Charity Organisation.

Borut Živulović/Bobo

V okviru paketa pomoči bodo Palestinci prejeli 10.560 kompletov suhih dnevnih obrokov, 2500 odej in 1000 ležalnih podlog. Paket vsebuje tudi pošiljko palete mleka v prahu, ki jo je zagotovil Karitas, ter pošiljko palete otroških plenic in palete otroške hrane, ki jo je priskrbel Rdeči križ.

Ob tem je vlada v četrtek odločila tudi, da Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) nameni 500.000 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol