23. 2. 2024, 16:44

Golob pozval zdravnike k prekinitvi stavke: pacienti si tega zagotovo ne zaslužijo

Žiga Živulović j.r./Bobo

Robert Golob je povedal, da na nek način razume borbo zdravnic in zdravnikov, je pa nesprejemljivo, da to počnejo na račun pacientov.

Predsednik vlade Robert Golob poziva zdravnice in zdravnike, da takoj zaustavijo stavkovne aktivnosti ter prekinejo negotovost in agonijo slovenskih pacientov v javnem zdravstvenem sistemu, ker si pacienti tega zagotovo ne zaslužijo, je dejal v izjavi za medije.

Golob je dejal, da se je v preteklih tednih večkrat srečal s predstavniki zaposlenih v zdravstvu, z direktorji javnih bolnišnic in v zadnjem tednu dvakrat tudi z vodstvom sindikata Fides. "Kljub temu, da lahko na nek način razumem borbo zdravnic in zdravnikov v okviru sindikata Fides, da se borijo za svoj finančni položaj, pa je popolnoma nesprejemljivo, da to počnejo na račun pacientov. " je poudaril.

Borut Živulović/Bobo

Ob tem se je zahvalil tihi večini zaposlenih v zdravstvenem sistemu, ki danes stavki navkljub omogočajo, da sistem deluje. "Meni je žal, da je zaradi aktivnosti njihovih kolegov in kolegic danes njihov ugled omajan med ljudmi," je dejal in pristavil, da ni prav, da je tako.

Dodal je, da je na četrtkovem sestanku z vodstvom sindikata Fides jasno izrazil pričakovanje, da se v naslednjem tednu intenzivno lotijo pogajanj o novi kolektivni pogodbi za celoten steber zdravstva, "ker lahko samo na takih pogajanjih in na tem mestu naslovimo vsa odprta vprašanja".

Ob tem pa je izrazil pričakovanje, da Fides za čas trajanja pogajanj stavko zamrzne. "Kolikor sem razumel, bo ta odgovor prišel danes tekom dneva," je še dejal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol