J. B. | 3. 10. 2023, 13:49

Po poplavah še politična nevihta: v Golobovi vladi na vidiku novi pretresi (odhajata še dva ministra?!)

Profimedia

Ni nezadovoljna zgolj slovenska javnost, nezadovoljen je tudi Robert Golob. Premier se odkrito spogleduje z odmevnima vladnima spremembama.

Medtem ko se slovenski premier Robert Golob kratkočasi z brskanjem po arhivu fotografij iz svoje mladosti, mu vajeti, s katerimi vodi našo državo, vse bolj polzijo iz rok. V včerajšnji oddaji Arena, pogled naprej na RTV Slovenija smo - recimo - lahko prisluhnili vse bolj nezadovoljnim županom tistih občin, ki so jih poplave najbolj prizadele. Glasno so potarnali, da je obnova zavila v slepo ulico in da so državo predvsem besede. A od besed se ne da preživeti, kaj šele obnoviti uničen dom ... Kot da nezadovoljstvo županov, ki so tako ali tako zgolj vrh piramide še precej bolj nezadovoljnih državljanov, še ne bi bilo dovolj, se Golob vse bolj utaplja tudi v težavah, povezanih z vodenjem vlade.

Že nekaj dni je na tnalu slovenske javnosti ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki se je javnosti zamerila s svojim menda pregrešno dragim "izletom" v New York. Ali se bo morala posloviti s svojega položaja, še ni znano (Janez Janša je že napovedal interpelacijo), naj bi pa Golob že v kratkem vrata pokazal dvema njenima kolegoma iz ministrskih krogov. 

Kot poroča Večer, sta na izhodnih vratih Irena Šinko, ministrica za kmetijstvo, in Uroš Brežan, minister za naravne vire in prostore. Golob naj bi bil zelo nezadovoljen z njunim delom.

Uroš Brežan

Uroš Brežan

Profimedia

"Premier Robert Golob naj bi bil z delom ministrice za kmetijstvo in ministra za naravne vire in prostor že nekaj časa nezadovoljen. Pri Brežanu naj bi bil še zlasti kritičen do njegove neoperativnosti in slabe komunikacije po avgustovskih poplavah. K razhodu z ministrico Šinko pa naj bi pomembno prispevalo tudi netransparentno delovanje uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki spada v njen resor. Očitno se je torej Golob odločil za manjšo rekonstrukcijo vlade, s katero bo poskusil povrniti zaupanje javnosti v njeno delo," piše N1.

Dodajmo, da bo Golob v kratkem imenoval tudi novo ministrico za zdravje, to naj bi postala državna sekretarka na ministrstvu Valentina Prevolnik Rupel.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol