6. 5. 2022, 15:28

Robert Golob: "O imenih bomo govorili v sredo"

BOBO
Robert Golob: "O imenih bomo govorili v sredo" (foto: BOBO)

Predsedniki najverjetnejših strank bodoče koalicije Robert Golob, Tanja Fajon in Luka Mesec so se zbrali na drugem uradnem sestanku.

Kot so na novinarski konferenci danes povedali voditelji strank, ki bodo sestavljali naslednjo koalicijo, koalicijska pogajanja tečejo zelo dobro,  prepričani so, da bo nova vlada znana že 3. junija. O ministrskih imenih še niso govorili, bo pa celotna ministrska ekipa znana prihodnji teden, je povedal Robert Golob.  Z zadovoljstvom so ugotovili, da so dosegli dogovor glede obsega, ki naj jih bodoča ministrstva pokrivajo. Odločitev je, da ojačajo štiri resorje na področju podnebnih politik, medgenenarcijske solidarnosti, na področju digitalizacije in regionalnega razvoja, je naštel Golob, piše 24ur.

Kot je dodala Tanja Fajon, so za strankami naporni pogovori, a "atmosfera v pogovorih je dobra, tudi ko pridemo do kakšne ovire, jo z dobro voljo razrešimo."  Kot je dodala, se zaveda, da so pred njimi veliki izzivi, ki jih bodo morali naslavljati. 

Ostala imena

Na vprašanja, ali bo Dominika Švarc Pipan dobila pravosodje, Fajonova ni odgovorila. "O tem nismo govorili. Ne morem delati korakov naprej, saj bi bilo to neiskreno do vseh," je dejala, nato pa postregla z imeni, ki so prav tako v igri: "Imamo veliko dobrih kandidatov in tudi Švarc Pipanova je zagotovo vrhunska kandidatka, tako kot bi lahko bila že nekdanja ministrica Andreja Katič in še marsikdo iz skupine za pravosodje, ki deluje znotraj stranke."

"Nad tem bi bila močno presenečena. Mislim, da je to absolutno nemogoče," je možnost, da bi Švarc Pipanova postala del Golobove skupine, zavrnila predsednica SD.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.