4. 2. 2024, 12:29

Reševalci morali večkrat posredovati v slovenskih gorah (dvakrat tudi s helikopterjem)

Facebook/Gorska reševalna služba Kranj

Več pohodnikov in planincev je izlet v visokogorje zaključilo v bolnišnici.

V soboto je bilo v slovenskih gorah potrebnih več reševanj, je razvidno iz objave Uprave RS za zaščito in reševanje. Reševalci so posredovali na Dobrči, Mali Mojstrovki in pobočju Tosca, pri čemer je dvakrat sodeloval tudi vojaški helikopter.

Poškodbi med sestopom

V soboto ob 1.34 zjutraj se je pohodnik poškodoval pri sestopu z Dobrče v občini Tržič. Na pomoč so mu priskočili reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tržič, ki so ga oskrbeli, prenesli do ceste in predali reševalcem nujne medicinske pomoči (NMP) Tržič v nadaljnjo oskrbo.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Facebook/Gorska reševalna zveza Slovenije

Ob 12.17 si je na pobočju Male Mojstrovke v občini Kranjska Gora planinec pri sestopu poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ga s pomočjo združene ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) in Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) ter posadke helikopterja Slovenske vojske (SV) oskrbeli na kraju dogodka in ga prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Zdrs dveh planincev

Ob 12.39 pa sta na vzhodni strani pobočja Tosca v občini Bohinj zdrsnila dva planinca in si poškodovala nogi. Gorski reševalci GRS Bohinj so ju s pomočjo združene ekipe HNMP - GRZS Brnik in posadke s helikopterjem SV oskrbeli na kraju dogodka in ju prav tako prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol