L. PA. | 21. 1. 2024, 08:00

Še ena novogradnja v Ljubljani: kaj raste na Vodmatu? (FOTO)

Metropolitan

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za sosesko zaprtega tipa.

Bralci Metropolitana so nas opozorili še na eno gradbeno jamo v Ljubljani: nekaj novega, verjetno stanovanjski kompleks, naj bi raslo v ulici Pod Ježami, tik ob restavraciji Halo Pinki.

Metropolitan
Metropolitan

Hiter skok na Google nam pove, da bo na tem mestu res zrasla stanovanjska soseska Rezidenca Vodmat. Prvi objekt, je septembra poročal Dnevnik, naj bi bil končan do leta 2025, imel pa bo 43 stanovanj.

Metropolitan

V kompleksu sicer načrtujejo tri objekte s skupno 144 stanovanjskimi enotami, enote v razponu od enosobnega do štiriinpolsobnega stanovanja pa se že prodajajo. V času pisanja Dnevnikovega članka je bilo prodanih 25 od 43 stanovanj v prvem objektu.

Rezidenca Vodmat

Investitor projekta je LIN nepremičnine, urbanistična zasnova pa je avtorstvo Ljubljanskega urbanističnega zavoda. Investitor je že imel podobne gradbene projekte na širšem območju Ljubljane. Med drugim so gradili naselje Med češnjami v Črnučah in naselje Med javori v Kašlju.

Nova soseska naj bi postala mirna, zelena in varna oaza v delu mesta, ki je imel v preteklosti intenzivno industrijo, vendar razen stanovalcev meščani od nje ne bodo imeli prav veliko, saj naj bi šlo, je še poročal Dnevnik, za sosesko zaprtega tipa.

Na spletni strani Novogradnje.si je mogoče najti oglas za malo več kot 83 kvadratov veliko stanovanje v soseski, za katerega je treba odšteti 450.000 evrov.

Rezidenca Vodmat