16. 4. 2024, 10:07 | Vir: STA

Delovna akcija slovenske občine: prenovili 700 metrov in plačali 620.000 evrov (prišel bo tudi Janez Janša)

Občina Grosuplje

Plačali so več kot pol milijona evrov, na otvoritev pa povabili tudi Janeza Janšo ...

V občini Grosuplje bodo popoldne namenu uradno predali prenovljeno cesto v Žalni, s katero so na odseku od Podružnične šole Žalna do središča naselja zagotovili boljšo prometno varnost. Ob odprtju bo zbrane nagovoril predsednik SDS in poslanec DZ Janez Janša.

V okviru projekta so v Žalni temeljito prenovili okoli 700 metrov ceste, ob njej zgradili pločnik in postavili novo javno razsvetljavo. Uredili so tudi dve novi avtobusni postajališči in prehod za pešce. Z gradbenimi deli so začeli lani jeseni, izvedlo jih je podjetje Komunalne gradnje. Projekt je stal 620.000 evrov in ga je v celoti financirala občina.

Po besedah župana Petra Verliča so naložbe v obnovo cest in izgradnjo pločnikov ob prometnih cestah ena od prioritet občine, namenjena predvsem povečanju prometne varnosti.

V občini so sicer nedolgo tega zaključili s temeljito prenovo Adamičeve ceste, glavne ceste skozi središče Grosupljega. Nekje v juniju naj bi odprli tudi preurejeno cesto s kolesarsko stezo proti Spodnji Slivnici. "Prioriteta občine namreč je, da povežemo središče Grosupljega z zalednimi naselji," je dejal za STA.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol