6. 9. 2022, 07:51 | Vir: STA

Grozljiv napad na mlajšo žensko v Mariboru: sodnik odločil, kaj bo z napadalcem

STA/fotomontaža
Grozljiv napad na mlajšo žensko v Mariboru: sodnik odločil, kaj bo z napadalcem (foto: STA/fotomontaža)

Sodišče v Mariboru je sklenilo, kam bo moral napadalec, ki je osumljen poskusa umora 20-letnice, ki je minuli konec pretresel Slovenijo. Okoliščine kažejo, da se je na napad skrbno pripravil. 

Mariborsko sodišče je za osumljenca okrutnega napada na 20-letnico odredilo sodno pridržanje zaradi ponovitvene nevarnosti

Vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič je v ponedeljek povedal, da so do zdaj ugotovili, da je 22-letnik dekle nameraval umoriti, kar pa mu ni uspelo, ker sta se med dogodkom na kraj pripeljala policista, hkrati pa sta zaradi vpitja oškodovanke v bližino prišla tudi mlajši moški in ženska, ki sta policista opozorila na dogajanje.

Ob prihodu sta policista po njegovih besedah neposredno ob zgradbi mariborskega akvarija na tleh opazila hudo poškodovano žensko, takoj poklicala reševalce in dekle skušala ohranjati pri zavesti. Med izvajanjem prvih nujnih ukrepov in pri ogledu kraja dejanja so policisti izsledili 22-letnega osumljenca in ga pridržali.

Žrtev so z rešilcem odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je po nujni zdravniški oskrbi in operaciji ostala na zdravljenju, po informacijah policije pa je še vedno življenjsko ogrožena.

Kriminalisti so z do zdaj zbranimi informacijami ugotovili, da sta se osumljenec in žrtev poznala, a nista bila par. Kot je dejal Meglič, naj bi osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja oz. neuslišane ljubezni, policisti pa preiskujejo tudi, ali sta se za srečanje dogovorila ali pa jo je osumljenec pričakal v zasedi.

Bobo

Po navedbah Večera je imel osumljeni v preteklosti že več izpadov. Ker je dekle vztrajno zavračalo razmerje z njim, naj bi ji poškodoval avtomobil.

Njena mati se je obrnila tudi na starše osumljenega in jih prosila, naj se pogovorijo z njim, dekle pa je svojim staršem zaupalo, da ji 22-letnik že od julija neumorno piše in opreza za njo, vendar tega na njeno željo policiji niso prijavili.

Poskus umora se je v noči na nedeljo zgodil nekaj po eni uri zjutraj. Po poročanju Večera je bila na obisku pri prijatelju, nato pa se je z avtom odpravila k očetu, ki stanuje v bližini parka. Takrat naj bi od osumljenega prejela sporočilo, da bi ji rad izročil neka pisma. Pristala je na sestanek z njim, on pa je to izkoristil za napad.

Na napad naj bi se dobro pripravil

Osumljeni je dekle večkrat zabodel z nožem v trebuh, jo porezal po obrazu in ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec.

Na zločin se je dobro pripravil, saj je med izživljanjem nad 20-letnico uporabljal tudi rokavice, očitno z namenom, da bi zabrisal svoje sledi.

Osumljenec je po napadu kraj dogodka zapustil, pozneje pa se je vrnil v park po nahrbtnik.
 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.