21. 5. 2022, 20:30

Grozljivka v Mariboru: otroški voziček z otrokom vred pristal v Dravi

Bobo

O nesreči, ki naj bi se zgodila na desnem bregu reke Drave, policijskih poročil še ni, a nekaj informacij je vendar znanih.

O nesreči je poročal Večer, ki navaja, da so očividci v bližini Koroškega mostu v Dravi zagledali majhnega otroka in otroški voziček. Medtem je na brežini premočena trepetala njegova mati. 

Priskočil je na pomoč

Eden od očividcev naj bi bil tudi znani Mariborčan dr. Davorin Kračun. Kot je povedal novinarju, je ravno takrat kolesaril po kolesarski poti. Nato je kakšnih 50 metrov zahodno od Koroškega mostu zagledal dva moška, ki sta iz reke vlekla voziček z otrokom. Nemudoma je tudi sam priskočil na pomoč, poklical je reševalce in sledil njihovim navodilom, je še dejal.

Z materjo so se težko sporazumevali

Ker otrokova mati ni govorila niti slovensko niti angleško, so se očividci in reševalci z njo težko sporazumevali, navaja časnik. Ko so dojeli, da prihaja iz Ukrajine, naj bi Kračun uporabil znanje ruskega jezika in tako pridobil točen podatek o starosti otroka.

Kračun je še povedal, da je napetost na brežini Drave popustila v trenutku, ko je otrok zajokal. "Jokal je tudi ob prihodu reševalcev," si je ob srečnem koncu oddahnil Mariborčan. Kot še poroča Večer, so reševalci otroka in mater odpeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Maribor.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord