R. K. | 8. 8. 2022, 11:42

Grozljivo: nov požar prestrašene stanovalce pregnal iz postelj

Profimedia

Ogenj se je tako zelo razširil, da so bile bližnje hiše kmalu v nevarnosti. Pristojni so na teren poslali več kot deset gasilskih vozil.

Po požaru na Hvaru, v katerem je ena oseba izgubila življenje, je požar izbruhnil še na območju hrvaške Crikvenice. Tamkajšnje prebivalce je ogenj zbudil v noči na ponedeljek, gasilci pa so v boju z ognjenimi zublji branili ducat ogroženih hiš.

Gašenje je oteževal močan veter

Po besedah poveljnika crikveniških gasilcev Roberta Hrelje je ogenj zajel borov gozd. Gasilci JVP Crikvenica so obvestilo o požaru prejeli ob 2.33 ponoči. Ogenj je zajel okoli hektar in pol površine, ki obsega borov gost in različno rastje. Uro ali dve kasneje je bila po besedah Hrelje nevarnost, da se ogenj razširi na bližnje hiše, a jih je gasilcem uspelo ubraniti. Proti jutru jim je požar uspelo lokalizirati, poroča 24sata.

Gašenje požara je oteževala burja, ki pa se je kasneje umirila. Gasilci po besedah Hrelje računajo, da bi požar lahko pogasili do poldneva, če se močan veter ne bo ponovno pojavil.

Na terenu je bilo 11 gasilskih vozil. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev San ​​Marino iz Novega Vinodolskega, Kraljevica, Bribir in Reka ter javne gasilske enote iz Crikvenice in Reke. 

Požar nedavno divjal tudi na Krasu

Pred kratkim je grozljiv požar, zaradi katerega je 17 dni trepetala vsa Slovenija, divjal tudi na Krasu. Z njim se je borilo več kot tisoč gasilcev, ki so imeli pomoč tudi iz zraka. Pri gašenju so pomagala letala iz tujine. Požar je zajel več kot 3600 hektarjev površin, gasilci pa so ogrožena naselja pred njim uspešno ubranili. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ