12. 4. 2024, 14:54 | Vir: STA

Matjaž Han se v kandidaturo podaja zelo pomirjen (kaj ponuja?)

Bobo

Minister za gospodarstvo in dolgoletni vidni član SD Matjaž Han je v izjavi za medije tudi uradno potrdil, da je odločen in pripravljen kandidirati za predsednika SD na sobotnem kongresu stranke. Ob tem je dejal, da si želi povezati stranko, pri njegovem vodenju pa bo v ospredju ekipa, saj da stranka potrebuje moment enotnosti.

"Deloval bi proti sebi, če bi v življenju sprejemal preuranjene odločitve," je dejal ob dejstvu, da je kandidaturo najavil le dan pred kongresom. "Vsaka stvar v življenju mora na nek način dozoreti," je pojasnil in izpostavil, da ga je h kandidaturi v zadnjih dneh nagovorilo članstvo.

Če kdaj, potem zdaj stranka potrebuje, da so v sprejemanje odločitev vključeni vsi, "ta moment enotnosti", je dejal. Meni, da bi stranko lahko združil in poenotil, socialni demokraciji pa vrnil "tisti sijaj, ki ga je v preteklosti že imela". Dodal je, da morajo biti k temu zavezani vsi, ki se bodo na tem kongresu borili za predsednika SD, ne glede na to, kdo bo na koncu zmagal.

Bobo

Izpostavil je tri zaveze - povezati vse v stranki, ekipno delovanje in povezanost z ljudmi. V kandidaturo se podaja zelo pomirjen, "brez računic o podpori, brez lobiranja v ozadju, ali pa z nekim skritim adutom v rokavu".

O svoji odločitvi je pred javnostjo obvestil protikandidate - vodjo poslanske skupine SD Janija Prednika, župana Ajdovščine Tadeja Beočanina in evropskega poslanca Milana Brgleza - ter predsednika vlade Roberta Goloba.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol