27. 3. 2024, 18:04 | Vir: STA

Ruski hekerji naj bi napadli urad Nataše Pirc Musar

Profimedia

Spletna stran predsednice republike je zaradi motenj nedosegljiva.

Spletna stran predsednice republike Nataše Pirc Musar zaradi motenj delovanja začasno ni dosegljiva. "Skupaj s pristojnimi službami oviro odpravljamo in vas prosimo za razumevanje," so iz urada predsednice sporočili na omrežju X. Informacij, da bi bil za motnje delovanja kriv hekerski napad, za zdaj ni.

Pristojne službe razloge za nedelovanje spletne strani še ugotavljajo. V uradu za informacijsko varnost so za STA tako povedali, da za zdaj nimajo podatkov, ki bi potrjevali morebiten hekerski napad na spletno stran predsednice.

Portal 24ur namreč poroča, da je ruska hekerska skupina zaradi priključitve Slovenije češki pobudi za nabavo streliva Ukrajini naši državi napovedala kibernetsko vojno. Sporočilo na omrežju X so zaključili z napovedjo: "Začnimo s spletno stranjo predsednice Republike Slovenije." Tako naj bi bila nedelujoča spletna stran predsednice republike po poročanju portala 24ur tarča kibernetskega napada.

A podatkov, ki bi to potrjevali, za zdaj ni. V Uradu predsednice so zapisali le, da so jih o nedelovanju spletne strani obvestile pristojne službe in se jim zahvalili za hitro in strokovno ukrepanje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol