N. V. | 26. 4. 2023, 07:00

Hitro po nakupih: pred vrati so prazniki, trgovine bodo zaprte

Borut Živulovič/Bobo

Veste, katere dni bodo živilske trgovine zaprle svoja vrata? Preverite.

Trgovine bodo prihodnje dni poslovale po prazničnem času. V prihajajočih štirinajstih dneh se namreč obetajo trije dela prosti dnevi: dan upora proti okupatorju ter prvi in drugi maj.

Vrata zapirajo že v četrtek

Pred prvomajskim oddihom bomo doma že ta četrtek, 27. aprila, na dan upora proti okupatorju. Prvi in drugi maj pa bosta letos na ponedeljek in torek. Trgovine bodo vrata zato prvič zaprle že v četrtek.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Trgovci bodo po običajnem delovnem času nato obratovali v petek in soboto, zatem pa sledi tridnevno zaprtje trgovin: v nedeljo, ponedeljek in torek.

Gneča v trgovinah

Kot je običajno, v trgovinah pred prazniki pričakujejo večjo gnečo. Nekaj več kupcev je v trgovinah tako mogoče pričakovati že to sredo, dan pred prvim izmed prihajajoče trojice praznikov. Vrhunec gneče bo v trgovinah konec tedna, v petek in soboto, zato se velja ob nakupovanju opremiti z nekaj več potrpljenja, poroča N1

Tina Kosec/Bobo

Če vam nakupov ne bo uspelo opraviti pred tridnevnim zaprtjem, lahko v nedeljo, ponedeljek in torek najnujnejše potrebščine kupite na bencinskih črpalkah in v nekaterih manjših, zasebnih trgovinah.

Zaprte bodo tudi banke

Pred prazniki, sploh če se odpravljate na dopust, pa velja preveriti še delovni čas bank. Tudi banke bodo v četrtek, nedeljo, ponedeljek in torek namreč zaprte.