R.S. | 17. 8. 2022, 15:32 | Vir: STA

Hrvaška odkrila kršitev pri slovenskem avtobusnem prevozniku

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Hrvaška policija se je za povečan nadzor pri voznikih avtobusov odločila, da bi zagotovila prometno varnost in preprečila prometne nesreče, ki se pogosto končajo tragično. 

Hrvaški policisti so v minulih dneh z namenom preprečevanja nesreč izvedli povečan nadzor voznikov avtobusov na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Goričan.

Kršitve so ugotovili pri 19 prevoznikih iz 12 držav, tudi iz Slovenije. V veliki meri je šlo za neupoštevanje predpisov o dnevnem počitku. Izdali so za 17.317 evrov kazni.

Hrvaška policija se je za povečan nadzor pri voznikih avtobusov odločila, da bi zagotovila prometno varnost in preprečila prometne nesreče, ki se pogosto končajo tragično, so sporočili z notranjega ministrstva.

Vica Galovic/PIXSELL/BOBO

Ena od takšnih nesreč je bila nazadnje nesreča avtobusa s poljskimi romarji na avtocesti med Varaždinom in Zagrebom v začetku meseca. V njej je umrlo 12 od 42 potnikov, ki so se iz Varšave napotili na romanje v Medžugorje v Bosni in Hercegovini.

Policisti so akcijo izvedli med 10. in 15. avgustom in odkrili kršitve pri treh avtobusnih prevoznikih iz BiH, Češke in Kosova, dveh iz Madžarske ter pri enem iz Slovenije, Gruzije, Hrvaške, Poljske, Makedonije, Albanije, Belgije in Nemčije.

Voznika nista upoštevala predpisanega dnevnega in tedenskega počitka

Večina kaznovanih voznikov ni upoštevala predpisov o dnevnem počitku ali pa so bile kršitve povezane z uporabo tahografa.

Pri slovenskem avtobusnem prevozniku so policisti ugotovili, da voznika nista upoštevala predpisanega dnevnega in tedenskega počitka.

Pravni osebi so izdali kazen v znesku 5667 kun (755 evrov) in 200 kun (27 evrov) za stroške, voznikoma pa denarni kazni po 333 kun (44 evrov) in 1000 kun (133 evrov) ter po 200 kun za stroške.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ