R. K. | 15. 9. 2022, 09:55

Huda prometna nesreča: na prehodu za pešce ji je odvzel prednost

Fotografija je simbolična.

Bobo

Pristojni organi nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Nekaj pred 6. uro se je na Ljubljanski cesti na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec, sporočajo ljubljanski policisti. Po do zdaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica na prehodu za pešce odvzela prednost.

Pri trčenju se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa po podatkih policistov ni ogroženo. Pristojni organi nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V sredo kar štiri prometne nesreče

Do več prometnih nesreč je v prestolnici po podatkih policistov prišlo tudi v sredo. Okoli 11. ure se je na Hradetskega cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do zdaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je voznik peški na prehodu za pešce odvzel prednost.

PU Maribor

Peška se je pri tem huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vozniku mopeda odvzel prednost

Okoli 14. ure je prišlo do prometne nesreče na Celovški cesti v Ljubljani. V njej sta bila udeležena voznika osebnega vozila in mopeda. Do nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost vozniku mopeda na kolesarski stezi. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. 

Okoli 13.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti od Horjula proti Vrhniki, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do nesreče je prišlo, ker kolesar zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na drugo stran ceste in trčil v osebno vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. 

Profimedia

Trčila kolesarja

Nekaj po 12. uri se je zgodila še prometna nesreča na Koseški cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do nesreče je prišlo, ker je kolesar pri prehitevanju trčil v kolesarko pred seboj, ki je padla in se lažje poškodovala. Policisti v vseh primerih vodijo prekrškovni postopek.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol