J. B. | 2. 11. 2022, 15:14

Hude obtožbe na račun premoženja Pirc Musarjeve: Golob z ostrim odzivom, predsedniška kandidatka za zdaj še molči

Luka Dakskobler/Bobo

Je bila predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar povsem iskrena, ko je govorila o izvoru svojega premoženja? V javnosti se je znašla študija, ki razkriva številne domnevno sporne stvari.

Je Nataša Pirc Musar prejela sila boleč udarec v bitki za zmago na predsedniških volitvah? Ali pa gre za naslednjega v vrsti zahrbtnih napadov z namenom vplivanja na rezultat volitev? Pirc Musarjeva se bo v drugem krogu volitev pomerila z Anžetom Logarjem, boj za stolček, na katerem je doslej sedel Borut Pahor, pa bo očitno postal vse bolj umazan.

Požareport je tako objavil posebno študijo poslovnega omrežja zakoncev Nataše Pirc Musar in Aleša Musarja, za katero trdi, da jo je naročil nihče drug kot premier vlade Robert Golob, in to v času, ko je njegova stranka pred prvim krogom volitev podpirala Milana Brgleza.

Precej neprijetno

Študija, ki nima navedenega avtorja, je bila opravljena oktobra letos, njene ugotovitve pa mečejo precej temno luč na delovanje podjetja, ki so v lasti Pirc Musarjeve, njenega moža in še dveh poslovnih partnerjev.

Študija naj bi razkrila, da izvor premoženja Pirc Musarjeve ni običajnega in znanega izvora, kar bi lahko bilo za nekoga, ki želi postati predsednik države, milo rečeno precej neprijetno. 

Avtorji študije naj bi pri analizi podjetij, ki so v lasti Pirc Musarjeve in njenega moža, odkrili številne neobičajne prakse: prikrivanje lastniške strukture, menjavanje lastniških deležev med povezanimi osebami, usklajeno delovanje, kjer obstaja konflikt interesov, zloraba privatizacijskih skladov v Bosni in Hercegovini, uporaba vzvodov iz davčih oaz in držav z izrazitim prikrivanjem denarnih tokov z uporabo fiduciarnih računov ...

Odgovora še nismo prejeli

"Glede na globino omrežja in prepleta lastniških deležev ni mogoče, da Nataša Pirc Musar ne bi bila seznanjena s poslovanjem podjetij, ki jih ima posredno ali neposredno v lasti, če pa je to tako, sta možni samo dve pojasnili: 1. Nataša Pirc Musar deluje v nasprotju s pravili dobrega gospodarja, ali pa 2. Nataša Pirc Musar igra vlogo slamnatega lastnika," je ena od ugotovitev študij.

Žiga Živulović jr./Bobo

Z vprašanji, kako komentira obtožbe, da njeno premoženje nima običajnega in znanega izvora, smo se obrnili tudi na Pirc Musarjevo, a odgovora njene tiskovne predstavnice za zdaj še nismo prejeli.

Medtem se je na Twitterju oglasila Vlada Republike Slovenije in odločno zavrnila namigovanja, da naj bi bil naročnik študije kar premier Robert Golob. "Dr. Robert Golob ni nikoli naročil nobene analize o poslovanju Nataše Pirc Musar ali njenega soproga. Gre za še eno v vrsti laži in manipulacij, ki se krepijo pred volitvami in referendumi in krepijo našo odločenost, da se zoperstavimo lažnim novicam in sovražnemu govoru," so v kabinetu predsednika vlade zapisali v prvem sporočilu, v drugem pa dodali: "Predsednik vlade svoja prizadevanja usmerja v povezovanje in sodelovanje političnih akterjev leve sredine in ga tovrstne laži ter poskusi diskreditacij od tega ne bodo odvrnili."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord