A. B. | 30. 1. 2023, 13:53

Igralka, ki je uprizorila priljubljeno Wednesday Adams, se je poslovila v 64. letu starosti

Profimedia/fotomontaža

Lisa Loring je za vedno zaznamovala popularno kulturo. Kot prva je uprizorila ikonični lik, ki danes velja za enega izmed najbolj oboževanih v filmski industriji. 

Lisa Loring, igralka, ki je uprizorila Wednesday Addams v prvi ekranizaciji Družine Addams, je umrla v 64. letu starosti. Wednesday je igrala med letoma 1964 in 1966, vlogo je prevzela v petem letu starosti. 

Njena vloga mračne Addamsove hčerke z gotsko žilico in klasičnimi kitkami je odmevala v filmih in na televiziji ter močno vplivala na naslednje upodobitve lika. Nedavna Netflixova priredba z Jenno Ortego v glavni vlogi je sprožila imitacijo plesa, navdihnjenega z Loringinimi gibi iz izvirne serije.

Profimedia

Umrla je preteklo soboto, obkrožena z družino, je za Variety povedala ena izmed njunih hčera, Marianne in Vanesse Loring: "Umrla je mirno, obe s sestro sva jo držali za roke," je dejala.

V poznih 80. letih je igrala tudi v številnih serijah, kot so Blood Frenzy, Iced in Savage Harbor. V istem obdobju je delala tudi kot maskerka na snemanju filma za odrasle Traci's Big Trick, kjer je na snemanju spoznala svojega tretjega moža, igralca v filmih za odrasle, Jerryja Butlerja.

Tesna prijateljica o vzroku njene smrti 

Njena prijateljica, pisateljica Laurie Jacobson, je na Facebooku zapisala, da je Loringova "zaradi kajenja in visokega krvnega tlaka utrpela hudo možgansko kap" in da je bila tri dni na aparatih za ohranjanje življenja, preden se je njena družina konec tedna odločila, da jo z njih odklopi. 

"Z veliko žalostjo sporočam, da je umrla naša prijateljica Lisa Loring. Pred štirimi dnevi je utrpela hudo možgansko kap, ki sta jo povzročila kajenje in visok krvni tlak. Tri dni je bila priključena na aparate za podporo življenja. Včeraj je njena družina sprejela težko odločitev, da jo odklopijo z naprav. Sinoči je umrla," je zapisala.

V 46. letu starosti je v nedeljo umrla tudi ameriška igralka Annie Wersching, znana po vlogi agentke FBI v ameriški akcijski drami 24. Novico o igralkini smrti, ki je umrla za rakom, sta za ameriško televizijo CNN potrdila tako njen predstavnik za medije Craig Schneider kot njen soprog Stephen Full.

Novo na Metroplay: "Te volitve bodo res prelomne" | N1 podkast s Suzano Lovec