N. V. | 5. 7. 2023, 22:03

Incident na Brniku: zaradi hudega spora posadka odpovedala polet

Srdjan Zivulovic/Bobo

Dve mlajši potnici sta se močno sprli.

Tik preden bi ob 10.55 danes z brniškega letališča proti londonskemu Gatwicku moralo poleteti letalo Easyjeta, se je na krovu zgodil resen incident. Po informacijah N1, naj bi se dve mlajši potnici močno sprli, pri čemer naj bi se ena vedla zelo nasilno, tudi do posadke.

Kaj se je dogajalo?

Letalo naj bi že imelo dovoljenje za vzlet, a je pilot kontrolnemu stolpu sporočil, da kabina še ni pripravljena. To pomeni, da vsi potniki še niso bili varno na svojih sedežih. Kontrolnemu stolpu je čez nekaj minut sporočil, da se želi vrniti nazaj na parkirno mesto in da potrebujejo pomoč policije. Čez nekaj sekund je sledilo še eno javljanje pilota, kontrolo letenja je vprašal, ali jih policija že čaka.

Da je moralo biti to dogajanje zares burno, priča tudi dejstvo, da se je posatka naposled odločila, da polet odpove. Izkrcali so vse potnike, ki naj bi jih bilo več kot 150 in ki bodo zaradi incidenta proti Londonu lahko poleteli šele jutri. To letalo pa se je v London vrnilo prazno. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Srdjan Zivulovic/Bobo

Da je na enem od letal prišlo do kršitve javnega reda in miru, so potrdili tudi kranjski policisti in dodali, da proti potnici vodijo prekrškovni postopek, saj se je vedla nedostojno in nasilno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol