R.S. | 29. 3. 2024, 14:55

Incident v mariborskem Europarku: zrušil se je del stropa, trgovino takoj zaprli

Facebook/Rebeka Hanžič

V prenovljeni trgovini je prišlo do nesreče. 

V nakupovalnem središču Europark v Mariboru se je zgodil incident, v katerem na srečo ni bila poškodovana nobena oseba. V prenovljenem Intersparu se je zrušil del stropa. Pločevinast del stropa se je snel in padel čez blagajne v dolžini kakšnih 15 metrov, poroča Večer. Fotografije porušenega stropa so že preplavile družbena omrežja. 

Nesreča se je zgodila okoli 11. ure, iz Spara pa so sporočili da je iz stropa padel sevalni element. Zaradi tega so trgovino nemudoma zaprli in se lotili saniranja poškodovanih elementov stropa. Bralec Večera je povedal, da se je zaradi nesreče naredila gneča pri blagajni. Po zvočniku so zaposleni sporočili, da bo trgovina predvidoma zaprta tri ure. Posebna panika v trgovini ni nastala. Po saniranju so trgovino ob 13.30 ponovno odprli. 

"Vse druge trgovine na nakupovalni destinaciji Europark Maribor so za obiskovalce varne, saj je pri prej omenjenem dogodku šlo za tehnično napako, omejeno zgolj na eno lokacijo. V Europarku bomo še naprej skrbeli, da se bodo vsi obiskovalci počutili dobro in varno," je dejala center managerka Europarka Simona Mandl.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord