21. 4. 2022, 22:26

Serija incidentov na soočenju na TV Slovenija: sredinec, Jelinčić nerodno padel in polovica gostov zapustila studio

Posnetek zaslona/RTV SLO

V televizijskem studiu se je odvijala prava drama. Nekateri so dogajanje označili celo za cirkus. Menite, da imajo prav?

V tednu pred državnozborskimi volitvami je politično ozračje v Sloveniji vse bolj razgreto. Na enem izmed zadnjih televizijskih soočenj predsednikov parlamentarnih strank na TV Slovenija je prišlo do več besednih dvobojev in burnih odzivov. Zmago Jelinčič pa je za nameček Ivanu Galetu pokazal še sredinec.

Do incidenta s sredincem je prišlo po tem, ko je Gale napovedal obračun s korupcijo, pri čemer je prisotnim tudi marsikaj očital. Ko se je lotil Jelinčiča, mu je ta odgovoril z iztegnjenim sredincem, kar so ujele tudi kamere. 

S tem dejanjem mu je uspelo pritegniti pozornost uporabnikov na Twitterju, kjer je njegova gesta sprožila različne odzive. Po mnenju enega izmed uporabnikov bi bilo povsem mogoče, da bi se sredinec 'sprožil' še enkrat, zato ustvarjalce oddaje sprašuje, ali so na to pripravljeni.

Nek drug uporabnik Twitterja dogajanje na soočenju primerja z "divjino," tudi on seveda ni pozabil omeniti Jelinčičevega sredinca. 

Spet tretji uporabnik si v parlamentu ne želi nikogar, "ki je tako primitiven, da na predvolilnih soočenjih kaže drugemu sredinec."

Zmago Jelinčič je kasneje studio protestno zapustil, češ da "tukaj človek sploh ne pride do besede," med odhodom pa je spregledal stopnico, se spotaknil in padel. Oddajo so nato protestno zapustili tudi Luka Mesec, Tanja Fajon in Ljubo Jasnič, nazadnje pa sta jim sledila še Marjan Šarec in Alenka Bratušek

Do konca oddaje so tako v studiu ostali le Janez Janša, Ivan Gale, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Dejan Podgoršek, Robert Golob pa je zaradi okužbe z novim koronavirusom soočenju prisostvoval preko videopovezave.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.