2. 10. 2022, 17:30 | Vir: STA

Iskali so ga tri dni, policija je končno sporočila, kaj se mu je zgodilo

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Svojci so povedali, da se je od doma odpeljal z avtomobilom, nato pa se jim ni več oglasil ...

Iskanje pogrešanega 80-letnega moškega z območja Idrije je končano. Pogrešani je bil najden mrtev v bližnji okolici mesta. Policisti Policijske postaje Idrija so glede na vsa ugotovljena dejstva izključili tujo krivdo.

V petek okrog polnoči je bil na cesti Gore-Jelični vrh najden osebni avtomobil pogrešanega, kljub nočnemu iskanju pa moški ni bil izsleden. 

Iskal ga je tudi helikopter

Pri iskanju pogrešanega predvsem na širšem območju Jeličnega vrha na Idrijskem so se policistom pridružili gasilci prostovoljnih društev Dole in Idrija, vodniki reševalnih psov pri Kinološki Zvezi Slovenije in Zvezi vodnikov reševalnih psov Severnoprimorske regije ter gorski reševalci Gorske reševalne službe Tolmin - skupaj več kot 40 ljudi.

Bobo

V iskalno akcijo je bil vključen tudi helikopter letalske policijske enote Generalne policijske uprave. Pogrešani kljub temu ni bil izsleden, tako da je bila iskalna akcija popoldne začasno prekinjena.

Vključitev posebne policijske enote

V nedeljo se je iskanje na območju Idrije in okolice ter na zahtevnem iz z gozdom poraslem območju Jelični vrh-Gore-Dole nadaljevalo.

Iskalni akciji so se pridružili policisti posebne policijske enote novogoriške policijske uprave, gasilci Gasilske zveze Idrija, vodniki reševalnih psov in tolminski gorski reševalci; skupaj več kot 100 ljudi.

Pogrešani je bil končno najden nekaj pred 11. uro dopoldne v bližnji okolici Idrije (pri Ljubevču) in ni kazal znakov življenja. Na kraju je zdravnik Zdravstvenega doma Idrija potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord