27. 3. 2024, 14:32 | Vir: STA

Ker direkcija ni mogla izvesti gradnje, je občina zavihala rokave in uredila ... (za gradnjo potrebovali le dobrih 24 ur!)

Občina Ivančna Gorica/Facebook

V Ivančni Gorici so na križanju zahodne obvoznice z regionalno cesto pri trgovinah Hofer in Spar v enem dnevu uredili novo montažno krožno križišče, po katerem promet že teče. Dela je izvedlo podjetje Eltim, pogodbena vrednost izvedenih del pa je znašala nekaj manj kot 75.500 evrov brez davka, so sporočili iz občine.

Ureditev krožišča je za Direkcijo RS za infrastrukturo izvedla Občina Ivančna Gorica. Kot so spomnili na občini, je bil sicer projekt izgradnje nadvoza čez železniško progo pri Malem Hudem z izgradnjo krožnega krožišča v pristojnosti direkcije, a je ta zaradi lanskih avgustovskih poplav vsa razpoložljiva sredstva preusmerila v intervencije in obnovo po naravnih nesrečah.

Občina Ivančna Gorica se je z direkcijo dogovorila, da bo sama financirala izgradnjo montažnega krožišča, vložena sredstva pa bo poračunala pri načrtovani izgradnji trajnega krožišča v prihodnjih letih, saj je bila čimprejšnja izgradnja krožišča zelo nujna, so pojasnili.

Pripravljalna dela je podjetje Eltim začelo 21. marca, medtem ko so glavna gradbena dela potekala v nočnih urah. Gradnja se je po dobrih 24 urah zaključila, 22. marca ob 20. uri pa je promet po krožišču že nemoteno stekel, so zapisali na občini.

Z ureditvijo montažnega krožišča in pred meseci odprtim nadvozom čez železniško progo je tako zahodna obvoznica zaživela v celoti.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec