J. B. | 2. 11. 2022, 11:01

Ivo Boscarol držal obljubo: na računu gasilske zveze skoraj 1,5 milijona, preverite, koliko bo dobil vsak gasilec

Bobo

Eden najbogatejših Slovencev je uresničil svojo napoved in gasilcem za njihov trud ob požaru na Krasu doniral zajetno vsoto denarja.

Letošnje poletje je v Sloveniji med drugim zaznamoval najhujši požar v zgodovini naše države. Več dni je divjal na Krasu in za sabo pustil gromozansko opustošenje ter seveda povzročil milijonsko škodo. Da se katastrofa ni sprevrgla v tragedijo, imajo največ zaslug požrtvovalni gasilci, ki so se neumorno borili z ognjenimi zublji.

S svojo srčnostjo so ganili tudi podjetnika Iva Boscarola, enega najbogatejših Slovencev, ki je s hčerko napovedal, da bo kot znak zahvale na račun Gasilske zveze Slovenije (GZS) nakazal skoraj 1,5 milijona evrov.

Zdaj je to tudi storil, krovna gasilska organizacija pri nas je po zaslugi Boscarolove donacije bogatejša za 1,47 milijona evrov. Toda GZS denarja ne bo zadržala zase, marveč ga bo razdelila med gasilce, ki so se borili s požarom na Krasu. Vsak gasilec bo za vsak dan, ko je delal do osem ur, prejel po 63 evrov. Vsak gasilec, ki je delal več kot osem ur, bo za vsak dan dan prejel po 94,5 evra.

Zbiranje podatkov o udeležbi gasilcev je trajalo precej časa, zato se Boscarol vsem udeleženim opravičuje za čakanje na donacijo.

Donacija kot zahvala za trud

"Osnovni motivi za donacijo so bili zahvala za njihov trud, spodbuda, da bi zdržali naslednje dni v peklenskih razmerah, motivacija prostovoljcem, da bi se jim pridružili, in zato, da bi vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za prebivalce in naravo Krasa," je Boscarol zapisal v izjavi za javnost. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol