K. Ž. | 29. 3. 2024, 11:37

Kaj se dogaja z nekdanjim Kolosejem in kaj vse bo ponujal?

Bobo

Nekdanji Kolosej bo kmalu zaživel v novi luči.

Kolosej, ki je bil nekoč prizorišče veselja in zabave, že nekaj let prazno sameva. Leta 2022 je nato odjeknila novica, da je priznani poslovnež in lastnik Pipistrela Ivo Boscarol na dražbi kupil Kolosej. Za deset hektarjev veliko zemljišče v ljubljanskem BTC je takrat odštel približno 35 milijonov evrov, za nakup kompleksa kinodvoran pa je odštel še 6,4 milijona evrov, poroča Forbes Slovenija.

Bobo

Na zemljiščih, kjer stojijo silosi in poslovne stavbe Žita, Boscarol načrtuje gradnjo večje stanovanjske soseske z malo manj kot 1000 stanovanji. Zatrdil je tudi, da cena za kvadratni meter naj ne bi presegla 3000 evrov. V pogovoru za Forbes Slovenija pa je nato dejal, da bo trajalo, preden bo zrasla soseska Galaksija, saj bodo različni partnerji še vsaj nekaj let najemali prostore.

Kaj bo s Kolosejem?

Kinokompleks Kolosej se je preimenoval v Odisejo, vrata bi moral odpreti sicer že aprila, vendar se je zaradi večjih prenovitvenih posegov odprtje zamaknilo na junij. V lanskoletnem pogovoru je Boscarol dejal, da bo imela Odiseja tudi koncertne prostore ter kongresne dejavnosti. Kompleks bo imel še vedno 12 kinodvoran, največja sprememba pa se obeta osrednjemu notranjemu prostoru, kjer je bila luknja ter tekoče stopnice. V intervjuju za Svet24 je Boscarol napovedal, da bodo to luknjo zaprli in naredili prostor za koncerte. Oder bo ob steni, kjer so včasih prodajali prigrizke.

Spletno mesto/BTC CITY/Kolosej

Tam, kjer je bil servisni prehod, bosta dve dvorani, ki bosta ali galerija ali tribuna za osrednji prostor. Stopnice v spodnje nadstropje bodo ob strani. V nekdanjem Koloseju bodo tudi plesna šola in prostor za igranje iger ter tudi poslovalnica McDonald's.

Sodelovanje s Kino Bežigrad

Vseeno pa bo glavna namena kompleksa ostala predvajanje filmov. Tako so k sodelovanju povabili partnerja Karantanije Cinemas, s katero so ustanovili družbo Odisejada. Boscarol in njegova hčerka Anastasia imata večinski delež, še poroča Forbes Slovenija. Za vodenje Odiseje pa bo skrbel Kino Bežigrad. Programski direktor in vodja Kina Bežigrada Denis Vehabović je sicer dejal, da se bo kino preoblikoval, vendar ostal odprt. Povedal je tudi, da se v Odisejo seli Baltazar, ki zajema vsebino za otroke, ter druge zabavne vsebine.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol