Š. T. | 8. 3. 2023, 07:00

Izjemne, enkratne, mogočne: ob 8. marcu smo se priklonili osmim Slovenkam, ki navdihujejo (FOTO)

V uredništvu Metropolitan.si smo ob prazniku, dnevu žena, sestavili seznam žensk, ki so po našem mnenju najbolj zaznamovale zadnje obdobje. Poglejte, katera imena sestavljajo šopek neusahljive ženske moči in energije.

Slika 2/9

Nataša Pirc Musar, prva predsednica Slovenije

Prva predsednica v zgodovini samostojne Slovenije. V boju za predsedniški položaj je v drugem krogu na referendumu zbrala več glasov od Anžeta Logarja. Nataša Pirc Musar je po izobrazbi pravnica (zastopala je tudi nekdanjo prvo damo ZDA Melanio Trump), sicer pa nekdanja novinarka, informacijska pooblaščenka in nekaj časa tudi predsednica Rdečega križa Slovenije. 

"Potrudila se bom, da bom resnično predsednica vseh, da bom garala za temeljne človekove pravice, ustavne pravice in za demokracijo," je izjavila ob nastopu predsedniške funkcije.

Želi združevati in je sila odločna ženska, ki se ne pusti hitro zmesti. Kot vzor med državniki je imenovala Mary Robinson, nekdanjo predsednico Republike Irske. V prostem času se Ljubljančanka rada posveti bovlingu in je večkratna državna prvakinja v tej športni panogi.