J. Z. | 24. 8. 2022, 09:51

Policija še nima dovolj prijav za preiskavo, priča pa pravi: "Njegove zabave vsebujejo GHB"

Slika je simbolična.

Profimedia

Prekomerna količina prepovedane droge, nato pa fizično nasilje in spolni odnosi brez privoljenja. Vse to naj bi se dogajalo na dogodkih kulturnika, ki je tarča očitkov o spolnem nasilju. Sam to zanika. Policija še nima dovolj prijav za preiskavo.

21-letnica, ki naj bi se leta 2018 skupaj s prijateljico večkrat udeležila zabav pri Dušanu Smodeju, ki se je znašel pod plazom očitkov o spolnem nasilju, je za oddajo 24UR spregovorila o svojih izkušnjah. Želi si, da bi Smodejeve žrtve zlorabe čim prej prijavile policiji. 

Priča je dejala, da je njena takrat 17-letna prijateljica zastopnika Društva za sodobno kulturo Fotopub Smodeja spoznala na Tinderju, skupaj sta hodila na zmenke in zabave. 

"Njegove zabave vse vsebujejo GHB, vsi so dobili pošteno dozo," je dejala priča.

Vsebina prijav ne zadostuje za preiskavo 

Ker njena prijateljica ni želela imeti spolnih odnosov s kulturnikom, naj bi ji dal trojno dozo droge. Njena prijateljica tiste noči ni bila posiljena, naj pa bi se to, kot je poročal 24UR, večkrat zgodilo kasneje. Policiji ni prijavila, ker naj bi imela slabe izkušnje.

Na Instagramu je bila vzpostavljena tudi stran Proti nasilju Dušana Smodeja, kjer objavljajo anonimna pričevanja izkušenj z njim. Smodej po poročanju Slovenskih novic vse očitke zanika.

Na policiji so pojasnili, da so prve anonimne prijave nasilja že prejeli, da pa vsebina teh prijav ne zadostuje za preiskavo. Uspešno preiskavo ovira tudi anonimnost. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.