R. K. | 22. 6. 2023, 10:03

Janez Janša ne bo več predsednik SDS: poglejte, kako je šokiral svoje poslance

Srdjan Živulovič/Bobo

Ob tem je izpostavil, da se bodo morali v stranki poenotiti o njegovem nasledniku.

Janez Janša naj bi pred pol leta napovedal, da na naslednjem kongresu stranke SDS ne bo več kandidiral za predsednika stranke. To naj bi dejal že konec novembra na seji poslanske skupine SDS, ob svoji napovedi pa se je po navedbah N1 obrnil proti Anžetu Logarju

Žiga Živulović jr./Bobo/fotomontaža

Poziv, naj se odloči

Zgodilo naj bi se na seji poslanske skupine SDS, ki je na Destrniku potekala zadnji novembrski torek, le dva dni po trojnem porazu stranke na referendumih in le dober teden za tem, ko je Anže Logar na predsedniških volitvah zbral večje število glasov, kot jih je stranka SDS dobila na katerihkoli volitvah.

Janša je na tej seji Logarja pozval, da se bo moral odločiti glede svoje nadaljnje politične poti oziroma prevzemu stranke SDS. Ob tem je poslance, ki so bili takrat prisotni, šokiral z besedami, da na kongresu stranke leta 2025 ne bo več kandidiral za predsednika. Več prisotnih je besede predsednika stranke za N1 potrdilo. 

Uredništvo

Logar navedb ne komentira

Janša naj bi ob tem izpostavil, da se bodo morali v stranki poenotiti o njegovem nasledniku, saj da si ne želi klavrnega konca stranke, v katero je vložil toliko energije.

Anže Logar navedb ni želel komentrirati, dejal je le: "Dogajanja in pogovorov znotraj stranke, tako kot vedno doslej, ne komentiram." Podobno so se odzvali tudi v SDS, kjer so prav tako dejali, da navedb ne komentirajo. Najbrž pa je precej zgovorno, da jih tudi zanikali niso.

Borut Živulovič/Bobo

Sodelovanje s Kanglerjem in Šrotom

Ali si bo prvak stranke premislil, bo pokazal čas. Janša, ki SDS vodi že 30 let, je namreč že pred približno desetletjem napovedoval, da se bo čez mandat ali dva umaknil, a se to ni zgodilo.

Na umik pa naj ne bi kazale niti njegove najnovejše poteze, s katerimi uresničuje načrt, da si stranka pripoji močnejše lokalne stranke oziroma liste. Pridružila se jim je že Nova ljudska stranka nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja in Celjska županova lista nekdanjega celjskega župana Bojana Šrota, so spomnili pri omenjenem mediju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol