STA/Uredništvo | 8. 4. 2024, 08:59

Ali Janez Janša res že dolga leta vpliva na izbiro novih predsednikov stranke NSi?

Žiga Živulovič jr./Bobo

Prvak stranke SDS naj bi trenutnega predsednika krščanskih demokratov Mateja Tonina že odpisal.

Silvester Šurla v komentarju Senčni kralj desnice piše o vplivu Janeza Janše na NSi. Avtor meni, da je Janša politični boter Nove Slovenije in da že vrsto let vpliva na izbiro predsednikov krščanskih demokratov. Ker predsednik NSi Matej Tonin trdi, da zmaga desnice ne sme biti odvisna samo od Janše, ga je ta že odpisal, opozarja.

Borut Živulovič/Bobo

Kandidat za mandatarja lahko le Janez Janša

"Primata, ki si ga je izboril na slovenski desnici, kjer sta v devetdesetih dominirali SKD in nato SLS, ne namerava kar tako izpustiti iz rok," je o prvaku stranke SDS zapisal Šurla. "Tudi za ceno, da še naprej stranke levo od sredine po novih obrazih sestavljajo vladne koalicije," je prepričan avtor komentarja.

Kot je dejal v nadaljevanju, je kandidat za mandatarja v morebitnih desnosredinskih vladah lahko samo Janez Janša in nihče drug. "Janša zadnji dve desetletji sistematično skrbi, da njegove politične veličine na desnici ne zasenči noben drug politični lider," je zapisal.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Tonin naj bi s svojimi izjavami jezil Janšo

"Že takoj po osamosvojitvi je z Igorjem Bavčarjem s premierskega položaja spodnesel Lojzeta Peterleta. Potem je nastavil Andreja Bajuka in ga leta 2008 pomagal potopiti," je Šurla trdil v svojem komentarju, ki je bil objavljen v Reporterju.

"Tonin, ki je danes nosilec liste NSi na junijskih volitvah v EU-parlament, na veliko Janševo jezo namreč še naprej javno razpreda, da bi morali tudi na desnem polu razširiti nabor potencialnih kandidatov za predsednika vlade," je spomnil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol