Uredništvo | 19. 12. 2023, 09:55

Janez Janša v pogovoru za javno televizijo spomnil na svoje preroške besede in vnovič napovedal prihodnost

Profimedia/RTV/posnetek zaslona/fotomontaža

Tako se bo prihajajoče leto po predvidevanjih prvaka opozicije odvijalo na slovenskem političnem parketu.

Predsednik opozicijske SDS Janez Janša je v pogovoru za Televizijo Slovenija, ki je sledil pogovoru s predsednikom vlade Robertom Golobom, pokomentiral njegove besede. Golobov optimizem, s katerim je premier izrazil upanje na drugi mandat, je sicer delno pohvalil.

Profimedia

Dejal je, da je "optimizem vedno v redu, drugo je, koliko temelji na realnih ocenah in realnem stanju". Hkrati je napovedal težave, ki po njegovem čakajo Golobovo vlado v prihajajočem letu.

Spomnil na svoje 'preroške' besede

Janša je dejal, da nekatere stvari držijo, nekatere pa očitno ne držijo, po njegovem pa se je iz celotnega pogovora videla predvsem "neka nemoč ob situaciji, češ vse se da objektivno razložiti, nič se ni dalo bolje narediti". Pojasnil je, da v očeh nevtralnega gledalca, ki zna malo bolje ocenjevati situacijo, to pomeni, "da orkester pač igra dalje".

Predsednik SDS je spomnil na svoje besede, da bo to leto zarečenega kruha, ki jih je izgovoril februarja, in po njegovih besedah ga je bilo ogromno. "Doživeli smo celo to, da je predsednik vlade, ki je prej prisegel na veliko vlado, sam predlagal zmanjšanje te vlade," je spomnil.

Posnetek zaslona/RTV SLO

"Drugi tir za nove obraze"

"Danes smo slišali, da se mogoče da tudi z veliko vlado še boljše narediti. Ne vem, kaj bo jutri. Tega je bilo letos veliko, prihodnje leto pa bo leto streznitve," je napovedal prvak največje opozicijske stranke in zaključil, da stvari pač gredo po nekem svojem toku.

"V Sloveniji so že zdavnaj zgradili poseben drugi tir za nove obraze, tudi ta vlak pelje po njem, tako da so stvari v veliki meri predvidljive," je menil v oddaji. Spomnil je, da nas prihodnje leto v vsakem primeru čakajo evropske volitve. Če prej ne bo rekonstrukcij v sami vladi, bo to prelomnica, po kateri se bodo stvari začele dogajati v koaliciji, je še napovedal in dodal, da bodo leto po evropskih volitvah sledile resne spremembe.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol