STA/M.P. | 28. 9. 2022, 14:11

Je bil požar v Kranju podtaknjen? Policija je posredovala odgovor

Bobo/fotomontaža

Medtem ko kriminalisti ozadje dogodka še preiskujejo, je po dozdajšnjih ugotovitvah že jasno, ali je šlo za kaznivo dejanje ali ne.

Vzrok požara, v katerem je v noči na torek pogorel Majdičev mlin v Kranju, še ni znan. Doslej zbrana obvestila pa ne izkazujejo storitve kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot so pojasnili, so doslej opravili podroben pregled okolice in tudi določenega dela notranjosti objekta. Prav tako so opravili več razgovorov. Še naprej pa podrobno preverjajo vse okoliščine požara in iščejo dokaze ter sledi za razjasnitev njegovega vzroka.

Policija še vedno poziva morebitne priče

Policisti so požar zaznali v ponedeljek ob 23.30 in prosijo priče, ki bi imele kakršnekoli informacije o morebitnem dogajanju pred to uro na območju Majdičevega mlina, naj jih sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Do zdaj je znano, da je zagorelo v notranjosti zgradbe, ogenj pa se je z notranje strani hitro razširil na celoten zapuščen objekt, katerega notranjost je bila v celoti lesena.

Pozor, objekt je nevaren

Policisti so požar zaznali, ko so opravljali redno kontrolo območja, pri čemer je bil takrat ogenj že v celoti razvit. V okolici policisti niso opazili nikogar, so pa takoj začeli obveščati občane, zaprli promet, evakuacijo in druge aktivnosti varovanja življenja in premoženja.

Kot so opozorili na Policijski upravi Kranj, je objekt nevaren, zato je zadrževanje na njegovem območju še naprej prepovedano.

Še vedno je od sredine do krožišča zaprt Jelenov klanec, zaprta pa ostaja tudi smer železniška postaja-krožišče. V obratni smeri iz smeri Planine po Savski cesti proti železniški postaji promet poteka enosmerno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.