Š. T. | 27. 2. 2023, 13:32

Je bil res zgolj rutinski poseg? Borut Pahor obžaluje, da je odlašal z operacijo

Aleksandra Saša Prelesnik

Iz lastne izkušnje je nekdanji predsednik Republike Slovenije pozval tiste, ki imajo podobne težave, kot jih je imel sam, naj ne odlašajo z operacijo. "Ne bodite neumni kot jaz," je zapisal.

Borut Pahor v celjski bolnišnici okreva po operaciji prostate. Kot kaže, ni šlo povsem za rutinski poseg, saj je nekdanji predsednik vzbudil veliko pozornosti s pripisom ob fotografiji na Instagramu.

Pozval je tiste, ki imajo težave s povečano prostato, naj ne odlašajo z operacijo, kot je bilo to v njegovem primeru, temveč naj se nemudoma odzovejo in opravijo, kar je potrebno.

Aleksandra Saša Prelesnik

"Ne bodite neumni kot jaz. Tisti, ki imate težave s povečano prostato, ne odlašajte z operacijo. Jaz sem. Samo profesionalnosti in predanosti čudovite ekipe celjske bolnišnice gre zahvala, da te neumnosti nisem dražje plačal. Poseg in ukrepanje po njem sta zahtevni stvari. Napake, da sem trikrat prestavil operacijo, ne bi ponovil. Vi?"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Na Facebooku je zapisal, da je bila operacija uspešna, ob tem se je zahvalil zdravstvenemu osebju Splošne bolnišnice Celje. Operacijo je prestal v sredo, domov se bo, če bo šlo vse po načrtih, po naših zanesljivih virih vrnil do konca tedna.

Res je, da pogosto spregledamo tisto, kar nam sporoča telo in ukrepamo prepozno. Zato je Pahorjev poziv pozitiven, kar se tiče splošne ozaveščenosti ljudi, da pri bolezni ne odlašajo, ko za to ni potrebe. 

Kar se tiče konkretne bolezni, je benigno povečanje prostate pogost pojav, povezan s hormonskimi spremembami, ki nastanejo s staranjem. Bolezni prostate lahko povzročajo nemalo skrbi in so ena najpogostejših kliničnih težav starejših moških.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol