J. B. | 25. 10. 2022, 09:55

Je šel Golob predaleč? Logar presenečen, Pirc Musarjeva govori o zavajanju

Bobo/Žiga Živulovič/fotomontaža

Predsednik slovenske vlade je razburkal strasti v deželici na sončni strani Alp z besedami, ki si jih človek na tako pomembnem položaju po mnenju mnogih ne bi smel privoščiti.

Predsednik slovenske vlade in prvi mož stranke Gibanje Svoboda Robert Golob je po nedeljskem prvem krogu predsedniških volitev dvignil ogromno prahu z izjavo, s katero je šel po mnenju mnogih preprosto predaleč.

Potem ko je postalo jasno, da se bosta v drugem krogu pomerila Anže Logar in Nataša Pirc Musar, je Golob odločno poudaril: "Ne bomo dovolili, da se kandidat SDS zavihti v predsedniško palačo. To bi bilo nekaj, kar bi Slovenijo vrnilo v mračne čase zadnjih dveh let, in tega si zagotovo nihče ne želi."

Anže Logar je presenečen

Golobova izjava je poskrbela za vihar ogorčenja, češ da je premier države uporabil naravnost nedopustne besede.

Na družbenih omrežjih so se sprožile sočne debate, ki so se preselile tudi na televizijske ekrane.

Golobovo izjavo sta komentirala oba predsedniška kandidata, Anže Logar je bil kot gost POP TV pričakovano oster. "Presenečen sem, da od predsednika vlade slišiš izjavo, da ne 'tega bodo dovolili'. Vendarle mislim, da te besede ne pritičejo predsedniku vlade. Treba se je zavedati, da je funkcija predsednika države drugačna od izvršne ali zakonodajne veje oblasti. Golob je pa tudi že dejal, da si želi predsednika republike, ki bo preverjal delo predsednika vlade. Če dejansko želi tako osebo, je treba pogledati tudi onkraj politične opredelitve in na to mesto izvoliti nekoga, ki bo dejansko izvajal to vlogo korektorja," je prepričan Logar.

Strankarski ukaz ne pomaga kaj dosti

Nataša Pirc Musar je medtem poudarila predvsem to, da nikdar ni bila članica nobene od političnih strank in da je Logar glede tega po njenem zavajal. Dodala je, da razume Golobovo podporo, potem ko je v prvem krogu iz boja za predsednika izpadel Milan Brglez.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Pirc Musar (@natasa.pirc.musar)

"Vse življenje sem nestrankarska. Pozabil je, kako brutalno so me napadli z leve in desne strani. Za podporo Svobode in SD-ja nisem prosila, je pa njuna podpora logična," je prepričana Pirc Musarjeva, ki hkrati poudarja, da v predsedniških volitvah po njenem mnenju strankarska podpora ne igra odločilne vloge: "Volivke in volivci so na volitvah pokazali, da strankarski ukaz na predsedniških volitvah ne pomaga kaj dosti. Tu se voli neposredno."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord