3. 5. 2022, 19:21 | Vir: STA

Je to zadosten razlog, da bodo zimske počitnice prestavili?

Profimedia

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so potrdili, da bodo prihodnje šolsko leto zimske šolske ne bodo potekale ob običajnem času.

Ministrstvo za izobraževanje pod vodstvom Simone Kustec je sprejelo nove pravilnike, ki urejajo šolski koledar. Zimske šolske počitnice, ki so običajno konec februarja, se bodo v prihodnjem šolskem letu začele 30. januarja za eno polovico države in 6. februarja za drugo. Razlog je svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki bo potekalo v Planici in zaradi katerega bodo konec februarja 2023 zasedene turistične kapacitete na Gorenjskem.

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so za N1 potrdili, da bodo prihodnje šolsko leto zimske šolske počitnice potekale prej kot običajno.

Namesto konec februarja se bodo v prihodnjem šolskem letu začele v ponedeljek, 30. januarja, za eno polovico države in 6. februarja za drugo. Spremembe pravilnika o šolskem koledarju, pod katerega je podpisana ministrica Simona Kustec, so že bile objavljene v Uradnem listu in veljajo za osnovne in srednje šole.

Do začetka prvenstva nas loči manj kot 300 dni. Odštevalnik je pred nekaj dnevi pokazal okroglo število.

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 

Smučarski skakalci, tekači, njihovo spremljevalno osebje in številni navijači, ki jih pričakujejo organizatorji, bodo predvidoma zasedli veliko večino turističnih kapacitet na Gorenjskem.

Ker bi za šolarje in njihove starše v hotelih in apartmajih zmanjkalo prostora, so počitnice prestavili. Tako bodo na boljšem tudi ponudniki turističnih kapacitet, ki bodo namestitev lahko ponudili obojim.

Za zdaj še ni uradno, šolarji iz katerega dela Slovenije bodo na počitnice odšli prvi. V kratkem bodo objavljena navodila za šole, kjer bo uradno oznanjeno tudi to.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord