J. B. | 7. 4. 2023, 10:12

Je življenje res tako ničvredno?! Iz bolnišnice v Brežicah svojce obvestili o mamini smrti, a ugotovili, da so se ... zmotili!

Google Maps/Profimedia/fotomontaža

"Oprostite, vaša mama je umrla." Pol ure kasneje pa ... "Oprostite, vaša mama je še vedno živa". Verjeli ali ne, zgodilo se je v Sloveniji!

Mislili so, da je umrla. O tem so obvestili celo njene svojce. Pol ure kasneje pa so ugotovili, da so se ... zmotili! Scenarij iz cenenega filma? Ne, resnični dogodek, do katerega je prišlo - verjeli ali ne - v Sloveniji. Kot poročajo Slovenske novice, so iz bolnišnice v Brežicah poklicali svojce starejše gospe in jih obvestili, da je njihova mama umrla.

Da je bil za njene najbližje šok izjemen, ne dvomimo. Smrt nas vedno preseneti, na smrt se je nemogoče pripraviti. In to ne glede na okoliščine.

Toda vsega pol ure kasneje je sledil nov šok. Šok, ki se je bržčas hitro začel mešeti z jezo in predvsem vprašanjem: "Kako je kaj takšnega sploh možno?"

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Telefon je znova zabrnel, novo sporočilo je bilo, da so se v brežiški bolnišnici ... zmotili! Da, prav ste prebrali. Zmotili so se, da je umrla, čeprav ni. Zmoto so spoznali, ko se je "umrla" gospa oglasila in potarnala, da jo zebe! Saj ni res, pa je ... In tudi: je človeško življenje res tako ničvredno, da lahko nekdo kar tako z levo roko oceni stanje in potrdi smrt osebe, ki je še vedno živa?

Še dobro, da se je oglasila ...

Kot je za Slovenske novice pojasnila Anica Hribar, direktorica brežiške bolnišnice, je do zapleta prišlo, ker ležeči zdravnik ni upošteval protokola o ugotavljanju smrti. Dodala je, da se svojce o smrti obvesti, ko je ta potrjena z EKG zapisom, toda temu tokrat ni bilo. Zdravnik je stanje starejše gospe očitno ocenil le na hitro. Še dobro, da je bolnica potarnala, da jo zebe. Ne upamo si niti pomisliti, kaj bi se zgodilo, če ne bi ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol