N. V. | 10. 8. 2023, 08:28

Joc Pečečnik s presenetljivim razkritjem: "10 let sem vsako jutro v kopalnici bruhal" (pojasnil je, zakaj)

Borut Živulovič/Bobo

Marsikdo si želi postati milijonar: a le redkokdo se zaveda izzivov, ki jih prinaša ustvarjanje svojega imperija. Pečečenik je iskreno spregovoril o stresu, s katerim se je soočal zadnja leta.

Slovenski milijonar Joc Pečečnik je razkril, da je več kot deset let vsako jutro bruhal kislino in žolč. To mu je povzročal stres zaradi lastništva Interblocka, trdi.

Pečečnik je do bogastva prišel dobesedno iz nič, zaslužil je s prodajo igralnih avtomatov v tujini. Bil je ustanovitelj in dolgoletni lastnik izdelovalca igralniških naprav Interblock. 

Borut Živulovič/Bobo

"Mnogi si ne predstavljajo, da so bile moje odločitve, moji riziki in pogum (ali pa neumnost) med letoma 1996 in 2022 vedno na robu mogočega. Več kot deset let se je zaradi skrbi moje jutro začelo v kopalnici z bruhanjem kisline in žolča," je povedal v intervjuju za tednik Nedeljske novice.

Razlaga, da pogosto ni vedel, kje bodo dobili denar za plače, stroške in razvoj: "Interblock je bil razvojno podjetje in denarja nikoli ni bilo dovolj." Junija lani je podjetje Interblock prodal.

Zdaj je prvič v življenju na pravem dopustu

V intervjuju je povedal, da je letos prvič zares na dopustu: "Prižgem računalnik ali dvignem telefon takrat, ko si želim delati, ni pa mi potrebno biti v strahu 24 ur na dan kot zadnjih 30 let."

Jadra med Hrvaško in Grčijo, pri tem pa se prepušča spontanosti: "Destinacij običajno nimamo vnaprej določenih, ampak se sproti odločamo, kje bomo pluli."

Sašo Radej

Končno ima dovolj časa za svojo ženo Marusho. "Zdaj, ko sem zmanjšal svoje aktivnosti, je ona postala aktivna podjetnica, tako da njej primanjkuje časa – ne meni," njegova žena je namreč dokapitalizirala podjetje, ki zastopa Atelier Rebul uporabno kozmetiko (dišave, kreme, mila ...) na področju nekdanjih držav Jugoslavije.

Razkril, kam je vložil denar od prodaje Interblocka

S prodajo Interblocka naj bi dobil 300 milijonov evrov kupnine. Do zdaj je s tem denarjem naredil že prek 25 investicij, od tega jih je pet v Sloveniji.

Kupil je Golf Arboretum, vodo Costella, podjetja Tiskarna poslovni prostori, Primorski skladi in Moda Mi&Lan. Ima še nekaj manjših investicij v nekaj startupih, kot so ManagerApp, Approved, E-Jet, Quantifly, Moja čokolada

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol