N. V. | 31. 8. 2022, 18:21

Kaj je Robert Golob povedal o odstopu Marte Kos od predsedniške kandidature?

Uredništvo

Tega nismo pričakovali. Kaj pa vi?

Pred kamere je stopil predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob. Pojasnil je situacijo, ki je nastala po umiku podpredsednice stranke Marte Kos iz tekme za predsednico republike. Ta je odstopila "zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov".

Kaj o tem pravi Golob?

"Njeno odločitev sprejemamo z obžalovanjem, vendar jo spoštujemo, ker ima vsak posameznik pravico do odločitve," je v izjavi za javnost dejal Golob.

Po njegovih besedah je šlo za osebno odločitev Kosove in ne za njegovo zahtevo po njenem umiku. Kosova ga je sicer že v ponedeljek obvestila, da razmišlja o tej potezi, na vprašanje, ali jo je sam poskusil prepričati v nasprotno, pa je Golob odgovoril, da "osebnih razlogov ne bo komentiral".

"Marta Kos je bila naša kandidatka in še vedno verjamem, da bi bila najboljša predsednica, zato ne bomo poskušali z evidentiranjem novih kandidatov znotraj Gibanja Svoboda," je sporočil.

Uredništvo

"Mi smo imeli njo in smo vanjo verjeli, danes pač nimamo nikogar," je odločitev pojasnil Golob.

Koga bo podprla stranka Gibanje Svoboda?

Gibanje Svoboda na predsedniških volitvah torej ne bo imelo svojega kandidata, koga od ostalih bodo podprli, še ni znano.

Uredništvo

Na izvršnem odboru so se odločili, da bodo v roku 14 dni sklicali svet stranke, kjer se bodo opredelili do nadaljnjih korakov stranke v predsedniški kampanji. "Pred tem ne bomo sprejemali odločitev, niti ne komentirali ostalih kandidatov," je povedal Golob.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol