M.P./STA | 8. 10. 2022, 06:00

Kaj je tu narobe? Nova dolenjska kolesarska steza naletela na posmeh na spletu

Bobo

Na splošno se je za kolesarje pri nas bolj varno peljati po cestišču, so se strinjali uporabniki Twitterja.

S prenovo državne ceste skozi Žimarice so v občini Sodražica zaključili konec avgusta. Na nekaj manj kot dva kilometra dolgem odseku je občina skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo poleg nove asfaltne prevleke uredila še pločnik za pešce, meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo. Ob tem so uredili tudi tri nova avtobusna postajališča, tri mostove čez Bistrico in njene pritoke ter tudi kolesarsko stezo.

A da steza ni čisto takšna, kot bi morala biti, so izpostavili uporabniki Twitterja. Na družbenem omrežju je završalo po objavi njene fotografije, tej je sledil tudi pripis: "Butale: Nova kolesarska steza v Žimaricah."

Razlog za gnev je predvsem neuporabnost kolesarske steze. Sodeč po fotografiji je sporen robnik, ki hromi pretočnost steze. Videti je tudi, da črta vodi direktno na cestišče.

Eden od komentatorjev je pod objavo zapisal: "V Sloveniji je veliko kolesarskih stez, kjer se je bolj varno peljati po cestišču kot po njih."

Nek drug je dejal, da niso vsi gradbeniki in gradbinci kolesarji, zaslediti je tudi komentarje, ki pravijo, da je "treba s krampom stezo prekopati in jo urediti na novo."

Pogodbena vrednost del prenove ceste je sicer ocenjena na 2,2 milijona evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord