M. P. | 27. 4. 2022, 14:42

Kaj o volilnem izidu pravi Janša?

Profimedia

V daljši niti na Twitterju je predstavil svoj pogled na sam potek volitev in še več.

Volitev je konec, volilni izidi so znani. Glede na volilni neuspeh za zdaj še aktualnega predsednika vlade Janeza Janše, so se mnogi spraševali, ali bo o tem kaj komentiral na Twitterju.

In tudi je!

Najprej o državni volilni komisiji

"Za volitve 2022 je DVK s preglasovanjem odločila, da pri sestavi volilnih odborov ne upošteva dosedanjega tolmačenja zakona, kjer je možnost predlaganja članov proporcionalna glede na zastopanost strank v državni zbor. SDS je tako namesto 2 lahko predlagala samo 1 člana. Kljub temu smo uspeli spremljati, primerjati in preveriti rezultate, vnešene v sistem DVK, na 84% volišč."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janez Janša (@jjansasds)

Tudi o nepravilnostih

V nadaljevanju pravi: "Odkrite so manjše nepravilnosti, ki pa na teh voliščih ne vplivajo bistveno na rezultat. Skrb gre predčasnim volitvam, hranjenju volilnih skrinjic in imenikov preko noči in v času od četrtka do štetja v nedeljo, neoštevilčenim glasovnicam (na vsaki glasovnici bi morala biti številka, vidna le s tehničnim pripomočkom) ter možnim manipulacijam pri glasovanju na daljavo. SDS je doslej predlagala vrsto dopolnitev pravil, ki bi povečale nadzor, vendar jih je bilo večina zavrnjenih. V DVK, ki jo imenuje državni zbor, je sicer levica v še večji premoči kot na ustavnem sodišču."

Za poraz krivi napade na njegovo stranko

Kljub naštetemu za mnoge nenavaden rezultat volitev ni posledica kake zarote DVK, temveč po Janševem mnenju radikalnega zmerjanja vlade, SDS, NSi, Konkretno pri določenih medijih, ki da »niti enega zgodovinskega uspeha vlade niso prikazali objektivno, večino pa so sploh zamolčali ali izničili s komentarji "stroke"«. 

Kot je še poudaril, gre za: "posledice molka ustrahovane t. i. intelektualne sredine, ki je ob načrtnem razčlovečenju, ob javnih, množičnih grožnjah s smrtjo Janezu Janši, volivcem stranke SDS, peščici “ne naših” novinarjev itd. zmogla le medlo artikulacijo izgovora, da “sta za prepir potrebna 2”; lastnih napak, pa polne politizacije sindikatov, tožilstva, sodstva, nevladnikov, računskega sodišča, ustavnega sodišča, KPK, raznih pooblaščenk, varuhov, EU korifej ipd. proti vladi. Stranki SDS in NSi sta kljub vsemu povečali število mandatov. In vse bo v redu."

Janez Janša in Matej Tonin na volilni dan

Janez Janša in Matej Tonin na volilni dan

STA

Vsak naj sam sebe vpraša ...

"Le vsak naj sam sebe iskreno vpraša, ali je res naredil vse, kar zmore. Oglaša se veliko takih, ki so se vedno pripravljeni boriti do zadnje kaplje krvi. Naše, ne svoje. In predvsem zase."

Janša je zapis zaključil z besedami, da se je stranka SDS vedno borila za Slovenijo, zato sprejema vsak rezultat in gre naprej. 

Dan prej je na svojem Facebook profilu zapisal, da v zadnjih dneh beležijo množične vstope novih članov v stranko SDS.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.