Uredništvo | 15. 8. 2023, 14:15

Po hudi delovni nesreči prostovoljca: "Šlo je le za trenutek nepazljivosti"

Žiga Živulovič jr./Bobo

Policisti posamezne okoliščine nesreče še ugotavljajo, eden od včerajšnjih prostovoljcev pa je na Facebooku povzel dogajanje.

V Komendi se je na območju komunalnega odlagališča v ponedeljek zgodila delovna nesreča, v kateri je voznik bagra z naloženim materialom zbil in delno prevozil moškega, ki se je pri tem huje poškodoval. Ta je sicer s tovornim vozilom pripeljal odpadni material iz sanacij po poplavah in iz svojega vozila izstopil, so sporočili s PU Ljubljana.

Odpeljan v UKC Ljubljana

Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi (PU), je bil voznik bagra na odlagališču, ko je tja pripeljal tudi voznik tovornega vozila. Slednji je iz svojega vozila izstopil in se gibal v bližini bagra. Voznik bagra pa ga pri premiku svojega delovnega stroja ni opazil, zbil ga je in delno prevozil. Huje poškodovanega moškega so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Slovenijo so prizadele najhujše poplave v času njene samostojnosti.

Slovenijo so prizadele najhujše poplave v času njene samostojnosti.

Borut Živulović/Bobo

"Prostovoljec ni v življenjski nevarnosti, ima pa težje poškodbe. Delovni stroj naj bi ga zbil in mu poškodoval prsni koš in ramo. Bil je trenutek nepazljivosti, ko ga voznik delovnega stroja ni videl, ko je stopil izza tovornjaka," je na družbenih medijih zapisal novinar in voditelj na Arsu, tretjem programu Radia Slovenija Aleksander Čobec, ki je bil med prostovoljci.

"Ko je ležal na tleh in smo mislili, da ga je povozil, je bilo težko. Vsaj kanček nam je odleglo, ko smo izvedeli, da nesreča ni življenjsko nevarna. Prostovoljec je deloval kot voznik tovornjaka, ki je na smetišče prevažal smeti iz poplav," je ob tem še dejal. 

Poziv policije: pazimo drug na drugega

Policisti, ki so bili o delovni nesreči obveščeni okoli 13. ure, še ugotavljajo posamezne okoliščine nesreče in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo, so še navedli. Obenem so ponovno pozvali vse, ki se nahajajo na območju sanacij po nedavnih poplavah, da pazijo na lastno varnost in na varnost drugih. Ker se na teh območjih nahaja veliko ljudi, odpadnega materiala in tudi delovnih strojev, je nevarnost nesreč še toliko večja.

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Vsi, ki pomagajo vlagajo ves trud v pomoč drugim in pri tem dela opravljajo neprestano že od prejšnjega tedna, zato je lahko njihova koncentracija glede okoliščin, ki privedejo do nesreče, še toliko manjša - zato pazimo drug na drugega!" so zapisali v sporočilu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol