P.M. | 26. 10. 2022, 15:15

Kakšno priznanje! Ugledna revija National Geographic je našo državo uvrstila med ...

Profimedia

Ob takšnem uspehu se lahko le nasmehnemo in si zapojemo: "Slovenija, od kod lepote tvoje ..."

Dolgo pričakovani seznam ugledne revije o svetovnih naravnih lepotah National Geographic, ki razkriva top destinacije za leto 2023, je končno objavljen. Med destinacije, ki jih je treba obiskati prihodnje leto, so uvrstili tudi našo državo.

National Geographic je Slovenijo uvrstil v kategorijo petih najboljših svetovnih destinacij za ljubitelje narave. Gre za veliko priznanje, saj se naša država v svetu predstavlja ravno kot zelena destinacija, ki na prvo mesto postavlja neokrnjeno in pristno naravo. V skupini petih držav so ob Sloveniji uvrstili še Škotsko višavje, Bocvano, ameriški Nacionalni park Big Bend (Teksas) in portugalske Azore.

National Georgraphic je objavil tudi sezname držav, ki so bile uvrščene kot najboljše v nekaterih drugih kategorijah. Med top 5 destinacijami za ljubitelje kulture so se tako znašle italijanska Apijeva cesta, južnokorejski Busan, jame Longmen v kitajski provinci Henan, Egipt in ameriški Charleston (Južna Karolina).

Za ljubitelje pustolovščin v letu 2023 priporočajo Novo Zelandijo, perujski Choquequirao, ameriško zvezno državo Utah, avstrijske Alpe in mehiški nacionalni park Revillagigedo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol