30. 6. 2023, 10:17 | Vir: STA

Kakšno vreme nas čaka konec tedna? Vremenoslovci napovedujejo ...

Profimedia

Vremensko občutljivi ljudje bi lahko kmalu imeli značilne vremensko pogojene težave.

Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Zvečer bodo na zahodu nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo ponoči širile proti osrednji Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija, so zapisali na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Obeti in vremenska slika

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija. V nedeljo bo večinoma sončno, predvsem v gorskem svetu in v hribih zahodne Slovenije bo nastala kakšna ploha. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in nevihtami.

Območje visokega zračnega tlaka nad južno polovico Evrope slabi. Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in se počasi pomika naprej proti vzhodu. Pred njo od jugozahoda k nam priteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Aleksandra Saša Prelesnik

Napoved za sosednje pokrajine

Danes se bo postopno pooblačilo v sosednjih krajih Italije, ob severnem Jadranu ter v Gorskem Kotarju. Zvečer bodo v severni Italiji in v Istri nastale prve plohe in nevihte. V soboto bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

Danes bo vpliv vremena sprva še ugoden, sredi dneva in popoldne pa bo obremenitev naraščala. V soboto bodo vremensko občutljivi imeli značilne vremensko pogojene težave.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol