R. K. | 5. 8. 2022, 07:51 | Vir: STA

Kandidaturo za predsednika napovedal tudi nekdanji novinar Nove24

Bobo/Facebook/Aleš Ernecl/fotomontaža

Najnovejši kandidat za predsednika republike simpatizira z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom, ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, do neke mere tudi s kitajskim voditeljem Xi Jinpingom. A vse tri sumi, da sodelujejo z Bidnom.

Kandidaturo za predsednika republike je na pretočnem prenosu na portalu YouTube napovedal filozof, novinar in delavec v avstrijski industriji Aleš Ernecl. Smisel Republike Slovenije vidi v tem, da imajo v njej Slovenci privilegije, ki jih nimajo nikjer drugje. Ob tem meni, da Slovenci v državi, ki bi morala biti namenjena Slovencem, nimajo glasu.

Posnetek zaslona/YouTube/Scutum Fidei

Prepričan, da mu bo uspelo zbrati podpise

Ernecl je prepričan, da trenutno ni mogoče izrekati kritik na račun ZDA v kulturnem in geopolitičnem smislu. Glede protikandidatov na predsedniških volitvah je dejal, da berejo scenarije iz "hollywoodskih in in telavivskih studijev". Ob tem je izrekal pomisleke glede evroatlantskih povezav, ki po njegovem mnenju vodijo v izumrtje slovenskega rodu.

Pred pretočnim prenosom se je Ernecl pogovarjal s predstavnikoma stranke Domovinska liga, ki sta ga po njegovih besedah posvarila, da je zbiranje podpisov za namen vstopa v politično kampanjo težaško delo. Kljub temu je prepričan, da bo uspel zbrati 5000 overjenih podpisov, potrebnih za uraden vstop v predsedniško tekmo.

Orbana in Putina sumi, da sodelujeta z Bidnom

Na pretočnem prenosu je Ernecla med drugim podprl nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjan M. Zupančič. Zaželel mu je veliko optimizma, saj da je treba za namen zbiranja podpisov pridobiti zaveznike. Pri kandidaturi so Ernecla, sicer tudi ustanovitelja portala NTA, ki so ga poimenovali Nacionalna tiskovna agencija, na prenosu podprli še nekateri posamezniki.

V mednarodni politiki Ernecl simpatizira z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom, ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, do neke mere tudi s kitajskim voditeljem Xi Jinpingom. Kljub temu vse omenjene sumi, da sodelujejo z ameriškim predsednikom Joem Bidnom. Kot predsednik republike bi po temeljitem premisleku diplomatske odnose vzpostavil s tistimi, ki lahko slovenskemu rodu bolj koristijo kot povezave z zvezo Nato in ZDA.

Dobil je 'nož v hrbet'

Ernecl je pred časom pozornost pritegnil tudi, ko se je znašel v šaljivem videu na YouTube, ki ga je nekdo zmontiral iz posnetka ene izmed njegovih pretočnih vsebin. V njem najnovejši kandidat za predsednika vidno razburjen govori o tem, kdo vse s slovenske politične scene mu je 'zaril nož v hrbet.' Teh nožev se je nazadnje nabralo že toliko, da so se ob ogledu posnetka zaradi hipotetične velikosti Erneclovega hrbta številni neskončno zabavali. 

Aleksandra Saša Prelesnik/Profimedia/Bobo/fotomontaža

Predsedniških kandidatov vse več

Vlaganje kandidatur za volitve predsednika republike uradno sicer še ni mogoče, je pa kandidaturo napovedalo že več kandidatov. V tekmo za stolček v predsedniški palači se med drugim podajajo podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, nekdanji zunanji minister Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar, župan Kočevja Vladimir Prebilič, nekdanji evropski poslanec in zunanji minister Ivo Vajgl, psihoanalitičarka Nina Krajnik, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, zastopnik Antropozofskega društva Slovenije Leo Trojar, predsednik stranke Stara pravda Ludvik Poljanec. Predsednik stranke Nova socialdemokracija Andrej Magajna pa je medtem od namere kandidature odstopil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord