A. B. | 21. 2. 2023, 07:44

Kaos z vinjetami: na TikToku je brez zadržkov razgalil Darsov odnos do strank in celo vplival na spremembe v pravilniku

BOBO/Dars/TikTok/kostanjsekrok/fotomontaža

Uporabnik je elektronsko vinjeto za svoj avtomobil že imel, nato mu je nekdo kupil še eno. Tako je imel dve vinjeti, ki sta bili vezani na eno registrsko tablico, s tem pa en velik problem – kaj storiti, da mu bo Dars povrnil stroške nakupa? Razplet zgodbe bi vas lahko presenetil. 

Že več kot eno leto je od uvedbe elektronske vinjete, ki je s 1. februarjem lani dokončno zamenjala vinjete, ki jih je bilo treba prilepiti na vetrobransko steklo avtomobila. Z uvedbo in premikom v digitalno je sovpadala tudi obljuba, da bo tak način lažji, tudi za uporabnika. A težave se še vedno pojavljajo. 

Tokrat se je na družbenem omrežju TikTok oglasil uporabnik, ki je s prvo naslovitvijo težave na Dars naletel na 'gluha ušesa'.

Kaj se je zgodilo? Uporabnik v prvem izmed dveh videoposnetkov opisuje, da si je oktobra lani kupil nov avtomobil in tudi vinjeto, ki mu bo omogočala vožnjo po avtocesti. A je decembra lani v dar prejel še eno vinjeto, saj tisti, ki mu jo je poklonil, ni vedel, da jo že ima. Kot bi to najverjetneje storil marsikdo izmed nas, se je obrnil na Dars in jih prosil za vračilo denarja, saj da v prvi vrsti niti ne razume, kako je do dogodka prišlo – njegova registrska tablica bi namreč morala biti v sistemu že označena kot ta, na katero je vinjeta že vezana. 

Dogodek, zaradi katerega je rekel: "Tožil bom Dars"

V nadaljevanju prvega videoposnetka nadaljuje, da so mu iz Darsa odgovorili, naj jim pošlje zahtevek, na podlagi katerega bi mu morda lahko vrnili denar. Odločil se je, da to stori, iz Darsa pa prejel odgovor, s katerimi so njegovo zahtevo zavrnili. 

Pri tem so se sklicevali na to, da bi se moral s težavo nanje obrniti najpozneje en mesec po nakupu prve vinjete. Uporabnik se pri tem sprašuje, ali se iz njega norčujejo, saj ob nakupu prve vinjete ni mogel vedeti, da mu bo dva meseca pozneje nekdo poklonil še eno vinjeto. "Sploh se mi ne gre toliko za teh sto evrov, ampak mi gre na živce, da podjetje, ki ima 93 odstotkov prometa od vinjet in cestnin, tako grdo dela s strankami," je izrazil svojo stisko. 

@kostanjsekrok Res me zanima njihov odgovor..🤦🏻‍♂️ #tiktokslovenia ♬ original sound - Rok Kostanjsek

Razplet predvsem ... presenetljiv

V prvem videoposnetku je uporabnik razložil in tudi pokazal, da se je na dokument, s katerim so mu sporočili, da so njegovo prošnjo zavrnili, podpisal tudi predsednik Darsa, ki ga je le nekaj dni po objavi videoposnetka na družbenem omrežju osebno poklical prek telefona in se mu opravičil.

"Razložil mi je, da gre za napako v njihovem sistemu, ker takega primera še niso imeli. In da bodo zaradi tega spremenili tudi svoj pravilnik, da do tega več ne bo prišlo," je v drugem videoposnetku pojasnil uporabnik. "Jaz takšnega odziva od Darsa nisem pričakoval in sem zelo prijetno presenečen, da moj glas seže tako daleč," je v zaključku povedal uporabnik. 

@kostanjsekrok DARS pritožba - Part 2 #tiktokslovenia ♬ original sound - Rok Kostanjsek

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord