N. V. | 22. 6. 2023, 12:00

Pomagal je Luka, pomagajte tudi vi: 4-letna Karolina se bori s smrtonosno boleznijo, Dončić s čudovito gesto

Facebook/Društvo Viljem Julijan

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je znova dokazal, da ima gromozansko srce. In če je pomagal on, zakaj ne bi pomagali vsi?

Karolina je prisrčna in radoživa 4-letna deklica, ki je edina v Sloveniji, ki ima zelo redko, smrtonosno in napredujočo genetsko bolezen, imenovano Cockayne sindrom – tip B ali bolezen hitrega staranja.

Bolezen prizadene vse dele telesa, kar vodi v prehitro smrt. Povprečna življenjska doba obolelih otrok je zgolj 12 let.

Edina možnost in upanje za Karolino je razvoj genskega zdravljenja. Zato so se starši deklice povezali z Društvom Viljem Julijan, ki je v sodelovanju z znanstveniki v Združenih dražavah Amerike in na Portugalskem, začel s projektom razvoja genske terapije za to bolezen.

Za terapije potrebujejo denar: pomagajte jim

V Društvu Viljem Julijan so s starši deklice začeli tudi z veliko zbiralno akcijo za Karolino, saj morajo za razvoj genskega zdravljenja zbrati vsaj 2 milijona evrov. S pomočjo dobrih ljudi po vsej Sloveniji so v zelo kratkem času, v samo štirih mesecih, zbrali že več kot 865.000 evrov, so z društva sporočili na Facebooku.

Društvo Viljem Julijan

Da bi za Karolino čimprej zbrali potrebno vsoto donacij je del zbiralne akcije sedaj tudi Karolinina nagradna igra, v kateri bo najsrečnejši izžrebanec postal ponosen lastnik edinstvenega NBA dresa Dallas Mavericksov s številko 77, z lastnoročnim podpisom Luke Dončića.

S pomočjo predsednika Košarkarske zveze Slovenije je Karolinina družina namreč prejela originalen lastnoročno podpisan dres Dončića njegove NBA ekipe Dallas Mavericks. Da bi bila številka 77, ki jo v svoji NBA ekipi nosi naš izjemen košarkarski as, tudi Karolinina srečna številka, upajo, da bo dres pomagal v tem poletnem času zbrati čim več sredstev za Karolino – za razvoj genskega zdravljenja zanjo.

Posebna Karolinina nagradna igra za Dončićev dres poteka do 20. julija, sodelujete pa lahko tako, da za deklico namenite SMS donacijo s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 ali s TRR nakazilom na SI56 0400 0027 7357 570, sporočajo na spletni strani društva.