Uredništvo | 15. 3. 2024, 06:00

Slovenci, stopimo skupaj: petletna Karolina se bori z redko boleznijo, tudi vi ji lahko pomagate

Arhiv društva Viljem Julijan

Društvo Viljem Julijan v času pred velikonočnimi prazniki vodi posebno dobrodelno akcijo, ki bi lahko za vedno spremenila življenje male Karoline.

Petletna Karolina se sooča z redko in smrtonosno genetsko boleznijo, Cockayne sindrom – tipa B, zaradi katere njeni dnevi tečejo hitreje, kot bi smeli. Vendar pa zanjo obstaja iskrica upanja v obliki razvijajočega genskega zdravljenja, ki bi mali borki in tudi drugim otrokom s to boleznijo ponudilo priložnost za dolgo in izpolnjeno življenje. Karolinini starši ob tem z vsem srcem prosijo za našo in vašo pomoč.

Arhiv društva Viljem Julijan

Z akcijo Pisanka za Karolino društvo v predvelikonočnem času zbira sredstva, s katerimi želi financirati razvoj tega ključnega zdravila. Do sedaj so zbrali že dve tretjini potrebnih sredstev, a pot do zastavljenega cilja – 2 milijona evrov – še ni zaključena.

Arhiv društva Viljem Julijan

Čas je za deklico izrednega pomena

"Če za Karolino v najkrajšem možnem času ne bo razvito gensko zdravljenje, ji bo v naslednjih nekaj letih bolezen počasi odvzela vse sposobnosti in na koncu veliko prezgodaj tudi življenje," poudarjajo v društvu Viljem Julijan. Ker je torej čas za pogumno malo borko izjemno pomemben, njena starša z vsem srcem prosita, da v tem času velikonočnega prazničnega obdarovanja podarite njuni deklici darilo - pisanko v obliki donacije, da bodo lahko kot družina skupaj preživeli še mnogo praznikov.

Pošljete lahko SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 ali pa svojo donacijo nakažete na TRR Društva Viljem Julijan 0400 1004 6908 898, sklic SI00 111888, namen "Za Karolino".

Vaš prispevek lahko prinese nasmeh na obraz pogumne Karoline in njenih staršev, hkrati pa postane del zgodovinskega uspeha v boju proti tej redki bolezni.

Arhiv društva Viljem Julijan

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol