6. 11. 2023, 14:13 | Vir: STA

Policisti so konec tedna pridržali pet voznikov, ki so v avtomobilih prevažali tujce

Nadzor na mejnih prehodih.

Bobo

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še potekajo. 

Konec tedna so policisti ustavili več voznikov, ki so prevažali tujce. Na območju Policijske uprave Novo mesto so odvzeli prostost štirim voznikom, ki so prevažali manjše skupine tujcev, so sporočili s te policijske uprave. Še enega voznika so pri prehodu meje ujeli policisti koprske policijske uprave.

Policisti so v petek nekaj pred 20. uro na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Češke prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V noči na nedeljo pa so na Obrežju ustavili še voznika osebnega avtomobila francoskih registrskih oznak. 53-letni državljan Rusije je prevažal pet državljanov Rusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Nekaj po peti uri v nedeljo so sevniški policisti v Boštanju kontrolirali voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Moldavije prevaža sedem državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V nedeljo zvečer so policisti na Obrežju med kontrolo voznika kombija nemških registrskih oznak ugotovili, da 51-letni državljan Ukrajine prevaža sedem državljanov Armenije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo.

Osumljencem odvzeli prostost

Osumljencem kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še potekajo, so v sporočilu za javnost zapisali na novomeški policijski upravi.

Primorski policisti pa so danes nekaj pred peto uro na mejnem prehodu Dragonja kontrolirali 23-letnega državljana Romunije, ki je v kombiju prevažal osem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki še potekajo, so sporočili s koprske policijske uprave.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord