P.M. | 27. 6. 2022, 18:50

Kdo so bili potniki na vladnem letalu, ki je včeraj iz Bruslja priletelo na Brnik?

Simbolična fotografija vladnega falcona.

Bobo

Sodeč po podatku na javno dostopni spletni strani, ki beleži letalski promet iz in v državo, je vladno letalo v nedeljo opravilo let na tej relaciji.

Da je vladno letalo v nedeljo dopoldne opravilo let na relaciji Bruselj - Ljubljana, je razvidno tudi iz posnetka zaslona, pridobljenega na spletni strani za letalski promet Radarbox.

Radarbox/posnetek zaslona

Kot kažejo zabeleženi podatki spletne strani, je letalo iz Bruslja poletelo ob 8:33 uri, v Ljubljano oziroma na Brnik pa je prispelo ob 9:50. Ob tem je na desni strani vidna tudi fotografija letala pod oznako LSV101, kar sicer označuje Letalo Slovenske Vojske.

Ob sami relaciji leta je tudi zapis, da gre za letalo slovenskega obrambnega ministrstva, v nadaljevanju je tudi navedeno, da je tip letala Dassault Falcon 200EX.

Radarbox/posnetek zaslona

Do prevoza z vladnim falconom so sicer upravičeni najvišji predstavniki države.

Kdo so to bili v tem primeru, nam zaenkrat ni znano. Se pa bomo v nadaljevanju za več informacij o njegovih včerajšnjih potnikih obrnili na pristojno ministrstvo. Ker gre za prestope zračnih mej, se po uradnem protokolu tovrstni podatki beležijo in morajo biti dostopni.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec