4. 4. 2022, 20:43

Kdo je prijatelj Orbana in Vučića ter kdo je primeren za Twitter?

Bobo

Na čigavi strani so naše stranke? Na strani avtokracije ali demokracije? Orban, prijatelj premierja Janše, pravi, da je premagal tudi Zelenskega. Janša je bil je pri ukrajinskem predsedniku na obisku, zdaj pa za zmago čestita Orbanu, medtem pa še vedno za zmago ni čestital ameriškemu predsedniku Joeju Bidenu. 

Najprej so na soočenju na POP TV poslanci povedali kaj si mislijo o novih starih predsednikih v naši regiji. "Mi čestitamo vsakemu zmagovalcu volitev, Orban je prepričljivo zmagal na demokratičnih volitvah. Želimo si dobrega sodelovanja z vsemi, še posebej s tistimi v neposredni bližini," je dejala Romana Tomc iz SDS.

Na kar ji je Tanja Fajon odgovorila: "Eno je madžarski narod, drugo je madžarski režim Orbana, ki je državo pahnil stran od evropskih vrednot."

"Vsako ljudstvo si samo izbere svojo oblast, vendar pa so ti rezultati zelo slaba novica za vse tiste, ki jih je madžarski premier naštel za nasprotnike – Evropsko unijo, tudi Zelenskega," je na to temo dodal Robert Golob

Marjan Šarec je začel hudomušno, saj se je obregnil ob dejstvo, da je besedo dobil šele po skoraj pol ure soočenja in dejal, da se srbski predsednik Vučić in madžarski predsednik Orban gresta šolsko diktaturo. "V Sloveniji vemo, kdo je največji prijatelj Orbana: Janez Janša. Mi že zadnje dve leti gledamo, kaj se nam lahko zgodi in da lahko pridemo do madžarskega scenarija. Dve leti smo gledali, kaj se nam lahko zgodi v prihodnjih štirih letih," pravi Šarec.

Je Twitter primeren za politike ali ne?

Robert Golob je o tem socialnem omrežju dejal, da je: "Igračka, na kateri odrasli izživljajo svoje frustracije."
S tem je imel v mislih predsednika vlade Janeza Janšo, ki veliko časa posveti dogajanju na Twitterju. "Živeti v vzporednem vesolju te pripelje, da izgubiš stik z realnostjo. Predsednik vlade je izgubil stik z realnostjo," je povedal Golob, ki pravi, da ne bo imel svojega Twitter računa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord