7. 12. 2022, 12:00 | Vir: STA

Kdo se skriva za političnimi pritiski na policijo? Premier Robert Golob prejel prva pojasnila

Borut Živulovič/Bobo

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je na vlado že posredovalo pojasnila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava in notranje ministrice Tatjane Bobnar o tem, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk na policijo, kot je zahteval predsednik vlade Robert Golob.

Predsednik vlade Robert Golob je prvega moža policije Boštjana Lindava zaprosil tudi za pojasnila, ali je kdorkoli od ministrov, državnih sekretarjev in drugih funkcionarjev, vključno z ministrico za notranje zadeve, želel pridobiti informacije o konkretnih postopkih, ki jih vodi policija, oziroma vplivati nanje, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Konec pred vrati generalnega direktorja policije

Premier Golob se je v ponedeljek sestal tudi z Bobnarjevo, po sestanku pa sporočil, da se z ministrico "razhajata glede očitkov o politizaciji dela policije". Bobnarjeva je namreč po neuspelem predlogu za imenovanje Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom v izjavi za medije pretekli petek poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije.

Na tem stališču bo vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta, je napovedala.

Bobnarjeva se je ob tem v zadnjih dneh znašla v središču vse glasnejših ugibanj, da bi ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v Golobovi ministrski ekipi. V koalicijskih SD in Levici so ob tem njeno delo ocenili kot strokovno in izrazili željo, da se spor čim prej razreši.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.